I sin åttende kamp for Tromsø Storm bekreftet Aron N. Finstad hvor viktig han har blitt for laget. 19-åringen sørget for 17 poeng – hvorav flere av dem kom fra distanse – da Storm slo Centrum Tigers 76–66 i Tromsøhallen søndag ettermiddag.

– Jeg har selvtillit nå og jeg får tilliten. Da er det mye lettere å sette de skuddene. Det har vært en artig sesong, og egentlig gått over all forventning, sier Aron N. Finstad.

– Poengene det viktigste

Han var tilfreds med at laget tok sin andre strake seier, og et solid sprang bort fra nedrykksstriden.

– Vi er fornøyd med seier, selv om det ikke var vår beste kamp. Poengene er det viktigste, men vi har litt å jobbe med, sier 19-åringen, som har parallell spilletillatelse og dermed også kan bidra på banen for moderklubben Griffen i Harstad.

– Hva er dine ambisjoner på basketbanen?

– Det er å bli så god som mulig. Rett og slett. Det viktigste for meg er at vi vinner. Vi ønsker å klare sluttspillet. Jeg ser ikke bort ifra at vi kan klare det, sier Finstad.

Tilfreds Webb

Storm-trener Kenneth Webb var naturligvis fornøyd med at Finstad atter en gang tok ansvaret og skjøt Storm til seier

– Han tok noen fantastiske skudd i dag. Han vokser stadig. Han har spilt åtte kamper på elitenivå, og er i ferd med å finne ut av det. Han kan skyte ballen, og av og til er det akkurat det vi trenger, sier Webb.

Han liker utviklingen i laget sitt.

– Det blir stadig bedre. Vi bygger et godt fundament denne sesongen med våre unge gutter.

Likevel er han klar på at det fortsatt er mye å jobbe med.

– Dette var første gang vi spilte med favorittstempel denne sesongen, og vi klarte å innfri. Vi briljerte ikke offensivt, men var solide i forsvar. Vi må bare fortsette å jobbe. Målet er å unngå nedrykk og avslutte så høyt som mulig vi kan på tabellen, sier Webb.