Det tyske laget, som inntil årets sesong var registrert i Nederland, vender tilbake til Nord-Norge for tredje gang for å konkurrere i Arctic Race of Norway, bekrefter ASO og Arctic Race of Norway.

Om navnet ikke helt gjenkjennes, er det ikke så merkelig. I 2013 het laget Argos-Shimano. Samme sesong ble det hentet opp i den øverste divisjonen og gitt World Tour-status. I fjor var navnet Giant-Shimano.

Kittel tilbake?

Den store stjernen de siste sesongene har vært tyskeren Marcel Kittel, som på forhånd var en av de store profilene i Arctic Race of Norway i fjor. Kittel kom til landsdelen med fire seirer i Tour de France måneden i forveien, og totalt åtte seirer i Frankrike på to år, inkludert triumfen på Champs-Élysées i finalen i 2013.

På nordnorske veier gikk det derimot trått, og Kittel endte på 69.-plass i sammendraget. Han var også kritisk til arrangøren for trasevalget til Nordkapp, og langet ut mot arrangøren på Twitter.

Kun på etappen mellom Honningsvåg og Alta var Kittel i posisjon til å vinne, men maktet ikke å ta spurten trass i et godt opptrekk. Kittel ble nummer fire.

27-åringen er vraket fra Giant-Alpecins lag i Tour de France i år etter svak form i forkant, og må utover høsten vise seg fra en bedre side. Spørsmålet er om han blir sendt nordover for å gjenvinne selvtillit og finne seiersresepten.

Godt førsteår

Selv om 2014-utgaven av Arctic Race of Norway ble en skuffelse for både Kittel og medrytterne, har laget hevdet seg tidligere I landsdelen.

Nikias Arndt ble tredjemann i sammendraget I 2013, og vant i tillegg ungdomstrøya. Arndt vant etappen fra Svolvær til Stokmarknes, og ble nummer tre på samme tid som vinner Thor Hushovd i Harstad på avslutningsdagen.

Hvilke ryttere som kommer til start i Harstad 13. august er ikke klart. I Tour de France stiller Giant-Alpecin med følgende ryttere: Johan Degenkolb, Warren Barguil, Roy Curvers, Koen de Kort, Tom Dumoulin, Simon Geschke, Georg Preidler, Ramon Sinkeldam, Albert Timmer

Disse stiller

15 av totalt 22 lag er kunngjort av arrangøren. Av lag som deltar i Tour de France, som også kommer til Harstad, er Astana, BMC, Bora Argon 18, Cofidis, Giant-Alpecin, Katjusja og Bretagne-Séché Environnement. I tillegg er det klart at de profesjonelle kontinentallagene Topsport Vlaanderen-Balois og Team Novo Nordisk kommer, samt de norske lagene Team Sparebanken Sør, Team Coop Øster Hus, Team FixIT.no, Team Joker, Frøy Bianchi og Team Ringeriks-Kraft