Hansen, som er medlem av Mjødberget, stiller spørsmåltegn ved ansettelsen av Alexander Bray som hovedtrener.

– Vikings har ansatt en helt uerfaren trener i en toppklubb. Hva er det klubben tenker på, undrer Hansen, som mener han ser hvorfor ansettelsen er gjort.

– Det ligger helt tydelig økonomiske grunner bak, hevder Hansen.

– Uten å si det har Vikings med denne ansettelsen erkjent at de ikke ønsker å kjempe helt i toppen av basketligaen, mener Hansen.

Uenig i målsetning

Brays uttalelser i lørdagens Harstad Tidende om at årets målsetning må være finaleplass i sluttspillet, faller ikke i god jord hos det tidligere styremedlemmet.

– Vikings har vært i finale i seks år på rad. Vi kan ikke nøye oss med å være nummer to. Målsetninga må være å vinne, selv om det høres ut som vi er blaserte. Klubben har valgt en som er fornøyd med andreplasser, sier en engasjert Hansen.

Hansen mener videre at Vikings nå står i fare for å ikke lenger prege toppen av norsk basketball.

– Jay Anderson (Ulriken), Jeff Lange (Tromsø), Baard Stoller (Asker) og Pål Berg (Bærums Verk) er alle svært meritterte trenere, med lang fartstid innen basket. Å gå opp mot disse krever sin trener, sier Hansen, som frykter at alle de overnevnte trenernes klubber kan passere Vikings i løpet av sesongen.

– Så viktig er det å ha en bra trener. Hva sier Ifiok Adahada, Fredrik Knutsen, og ikke minst Bendik Myhrer, som gikk har gått fra å spille under den gode treneren Pål Berg, til å spille under en urutinert trener som Bray, spør Hansen.

– Adahada og Myhrer kom til Harstad for å vinne. Jeg ser for meg at de føler seg litt lurt, sier Hansen, som eksemplifiserer trenerspørsmålet.

– Når Asker spiller mot Harstad heter trenerne Baard Stoller og Alex Bray. Det skurrer litt, sier den engasjerte Vikings-supporteren, som tidligere drev fanbladet Viking-tiden.

Burde ta steg tilbake

Hansen mener at Vikings burde stikke fingeren i jorda å innse at de kanskje ikke kan kjempe om de edleste medaljene denne sesongen.

– Jeg hadde gjerne sett en pressemelding fra klubben der de erkjenner at de sportslige ambisjonene ikke er så høye, og at de tar ett skritt tilbake. Dette mener jeg de hadde fått respekt for hos både sponsorer og publikum. I stedet ligger de an til å bli grundig avslørt på den sportslige satsningen, sier supporteren, som grunngir dette med satsning på de yngre spillerne.

– Talentene våre er gull verdt, og nå har vi muligheten gjennom Adam Finstad og Jonas Evensen, og flere av ungguttene.

Hansen ser heller ikke for seg at Bray er rette mann til å utvikle disse.

– Det er kamp bare en gang i uka, så det er i treningsarbeidet de unge spillerne må utvikles. Der mener jeg Bray, med sin begrensede bakgrunn, ikke har nok erfaring, sier Hansen.

Starter på feil hylle

Tidligere trenere, som Robert Holm, Lazar Vidacic og Tore Berset, var ifølge Hansen naturlige autoriteter.

– Jeg ser ikke at Alex (Bray) har det samme grunnlaget. Selv om han sannsynligvis kommer til å få en læringskurve som går rett til værs, blir det tøft når motgangen kommer, sier Mjødberget-supporteren, som understreker at han kommer til å stå bak Bray, i og med at han er Vikings-trener.

– Bray kan godt komme til å bli en god trener, men han starter på feil hylle. Han kan komme til å få seg en real smell, av presset som kommer til å komme på han. Jeg frykter Vikings er på status quo om ett år når trenerspørsmålet skal vurderes på nytt, sier Hansen, som tillegger at det er godt å kjenne blodet bruse for Vikings.

– Å kjenne engasjementet for klubben håper jeg flere gjør.

At Bray offentlig gikk ut og ønsket seg Mario Woodson tilbake reagerer Hansen på.

– Det var dumt av han å si at han ønsket seg Mario tilbake. Jeg mister i hvert fall noe av respekten for han etter det. Mario var ikke ett godt forbilde å ha i klubben.

De nære båndene Bray har til spillerne trekkes og fram av Hansen.

– Det kommer til å bli en enorm utfordring å skille vennskap og jobb. Spillere som Jeff Rogers, Bjørn Risshall, Fredrik Knutsen og Sanel Gabela må i tillegg erkjenne at Bray går fra å være kompis til sjef.

Børge Hansen Foto: Rune Robertsen