Satsingsgruppa til Tinden Bueskytterklubb, som omfavner ETS-kommunene, er videreført fra i fjor. Den er et ekstratilbud for utøvere som ønsker litt mer.

En av klubbens tre regjerende norgesmestere er pressekontakt Svein Nikolaisen. Han registrerte flere personlige rekorder for utøverne i satsingsgruppa under stevnet i Tjeldsundhallen sist, og tror ikke det er tilfeldig.

– Vi har strammet inn litt med tanke på hva som må til for å være en del av gruppa. Et kriterium er at deltakerne må ha en plan om NM-deltakelse i mars. Det stilles også krav til treningsmengde. Her nytter det ikke å slenge innom eller melde forfall et par uker på rad. I satsingsgruppa må skytterne stå på og trene, hvis ikke får den ingen effekt, sier Nikolaisen.

Høyt nasjonalt nivå

Jon-Arne Storelv er trener for satsingsgruppa. Han var selv en skytter i norgestoppen da han satset, og Storelv er i gang med videreutdanning på trenersiden.

Med disse grepene viser Tinden Bueskytterklubb at den ikke bare har ambisjoner om å legge til rette for lovende utøvere. Det settes også inn tiltak.

– På kort sikt handler det om innendørsmesterskapet på Vigra i mars. Formen skal spisses inn mot NM. Samtidig vet vi at mengdetrening må til for å kunne hevde seg nasjonalt. Nivået i Norge begynner å bli høyt, sier Nikolaisen.

Nest beste klubb

I fjorårets NM innendørs var Tinden nest beste klubb. 13 utøvere deltok og sanket tre gull og tre sølv individuelt, samt lagsølv og lagbronse.

– Klubben som slo oss hadde dobbelt så mange NM-deltakere. Forhåpentlig stiller vi med 17–18 skyttere neste år, sier Nikolaisen.

Han understreker at det ikke er et medaljefokus fra klubbens side i nasjonale mesterskap.

– Vi har med mange unge utøvere, og vi får med i alle fall én deltaker i NM som først i 2018 er gammel nok til å stille. Da blir det helt feil å snakke om medaljer.

– Ungdommene setter krav til seg selv. Det trenger ikke klubben gjøre for dem, sier Nikolaisen.

Han mener Tinden lykkes på grunn av satsingsgruppa, men også fordi miljøet er godt med mange dyktige utøvere.

– Vi har jenter og gutter som skyter i de samme klassene. De kniver mot hverandre i trening og i konkurranser, og spiller hverandre gode, sier han.