Et sjeldent rallycrossmøte ligger an til å finne sted på Evenes Motorstadion til helga. Bronsevinner fra NM, Jonas Dalseth Jacobsen, stiller til start. Det gjør også Jimmy Rinaldo, som tok tredjeplassen i prestisjetunge Norrlandsveckan.

Det er flere år siden førerne kjørte mot hverandre. Begge gleder seg.

Tjuvtriks?

I motorsportmiljøet knyttes det spenning til superduellen. Både Dalseth Jacobsen og Rinaldo regnes for å være naturtalenter bak rattet.

Hvem er så best?

– Jonas kommer til å forsvinne fra meg allerede fra start, men jeg skal prøve å henge med. Han er favoritt, sier Rinaldo lattermildt.

Dalseth Jacobsen kontrer.

– Jimmy stiller som favoritt. Han kan dessuten tjene på tjuvtriks både fra seg selv og fra faren, humrer Dalseth Jacobsen.

Sistnevnte er naturligvis en spøk. Jimmys far, Børge, er mekaniker for nettopp Dalseth Jacobsen. Og førerne er gode kompiser.

– Jonas har større motor enn meg, men jeg skal høre med pappa om han kan justere ned bilen til Jonas, sier Jimmy Rinaldo.

Sammenslåing

Dalseth Jacobsen har mer kraft under lokket og kjører i klassen for biler med motor over 2400 ccm. Rinaldo er i klassen under. Arrangør NMK Hålogaland ønsker å slå sammen klassene i innledende omganger, nettopp for å få duellen alle har ventet på, for så å splitte dem til finalene, opplyser leder June Bruun.

– Vi ber om tillatelse på førermøtet. Sier alle ja, får vi se Jonas og Jimmy kjøre mot hverandre, sier Bruun.

– Vi krysser fingrer for at ingen av de øvrige førerne sier nei. Alle må være enige, ellers blir det ingenting. Vi har veldig lyst til å kjøre mot hverandre, sier Dalseth Jacobsen og Rinaldo.

Motorsportstevnet lørdag og søndag er det siste som arrangeres lokalt i år. Det blir også bilcross, crosskart og oppvisning i tillegg til rallycross.

STILLER: Jimmy Rinaldo håvet inn premier under Norrlandsveckan. Nå skal han utfordre kompisen, som vant NM-bronse.
EKSPERT: Motorsportekspert Henning Isdal kommer nordover for å kiommentere løpene. Det setter en ekstra spiss på helgens arrangement. Foto: privat