Medkila hadde kjempet seg til et hjørnespark mot et Sandviken-lag som for lengst hadde gått inn i forsvarsmodus. Da ventet alle på debutant Tina Iordanous serve inn i boksen. Mens de fleste ventet seg en serve som hadde retning ut i feltet mot Medkila-spillerne, skrudde ballen inn imot sisteskanse Nora Neset Gjøen i Sandvikens mål. Fullstendig overrumplet rakk ikke keeperen å få opp hendene før ballen skrudde inn i nota. Etter nitidig kjemping i en kamp hvor på langt nær alt satt som det skulle for vertene, sørget Iordanou og Medkila for å faktisk kunne gå av banen med et lite lettelsens sukk. For den velplasserte corneren ga Medkila et resultat som er til å leve med i sesongåpningen.

– Vi hadde mange spillere innenfor femmeteren. Selv om keeperne i toppserien er veldig gode, kan det fort skje mye når man begrenser deres bevegelsesfrihet på disse dødballene, mener Iordanou.

Glede over poeng

Selv om Medkila febrilsk jaget poeng mot slutten av oppgjøret, så det likevel ut som om det skulle gå mot et sviende nederlag i sesongåpningen. Derfor utløste det hemningsløse jubelscener da den amerikansk-kypriotiske vingen fant nettmaskene fra tilnærmet død vinkel.

– Jeg var faktisk ganske irritert på meg selv fordi jeg ikke klarte å utnytte et frispark et par minutter tidligere. Men da jeg så at corneren havnet i nettmaskene, ble jeg veldig glad. For jeg legger ned mye stolthet i dødballene, sier Iordanou.

Det som er ekstra gledelig for Medkila er at vingen legger såpass stabilt gode dødballer at de må sees på som et farlig våFAKTA

pen for laget i tida framover.

– Jeg håper jo på det. Håpet er jo at jeg skal fortsette å slå dødballene på en god måte, og at lagets høyreiste personer som Alexandra Quincey skal kunne sette dem i nota, sier Iordanou.

Slet med rytmen

Veldig mye minnet om et typisk åpningsoppgjør i serien da første omgang gikk mot slutten. I et sjansefattig oppgjør preget av nerver fikk likevel en kontroversiell dommeravgjørelse indirekte konsekvens for gjestenes mål. Mens vertene trodde de hadde kjempet seg til en corner, markerte dommeren for utspill fra mål. Da var Sandviken raske med å kontre på et Medkila-lag som ikke var i balanse.

Da gjestene la inn fra sin venstre side, fikk Sofie Skjelstad Jensen lov til å gå opp og heade ballen kontant bak en ellers god Megan Kufeld i Medkilas mål. Kalddusjen ble det siste som skjedde før dommeren blåste for halv tid.

Grei poengdeling

Trener Margunn Haugenes mener at det var greit å dele poengene i mandagens serieåpning. Hun tilbakeviser at det er snakk om noe ran som skjer på Harstad stadion mandag ettermiddag.

– De har jo en hel rekke cornere som det ikke blir noe særlig ut av. I tillegg har de et par store sjanser. Men det har vi også, Vi er for fullt med i kampen, og utfører ikke noe ran, sier Haugenes rett etter kampslutt.

Hun er også veldig fornøyd med at laget aldri gir opp kampen om poengene.

– Spillerne viser en innsats som er forbilledlig i dag. De kjemper og kriger på til siste slutt, og henter i praksis ett poeng hjem på ren vilje, sier Haugenes.

- Må klore til oss poengene som vi kan

Hun understreker også at det kommer til å bli tøffe tak i tida framover.

– I toppserien er det ingen enkle kamper. Vi må jobbe for å klore til oss de poengene som vi kan i år, sier Haugenes.

Treneren mener også at Tina Iordanous dødballferdigheter kan bli viktig for laget denne sesongen.

– Tina har en god serv og en bra dødballfot. Det er viktig. Nå har vi en god serv både på venstre- og høyrefot. Det

blir helt klart viktig, mener Haugenes.

Fornøyd med poeng

Marianne Aamot Linaker var meget godt fornøyd med å få meg seg poeng fra serieåpningen.

Forsvarsspilleren var i utgangspunktet tiltenkt en rolle som høyreback i startelleveren. Da Fanny Johansson ble skadet på lørdagens trening, bar det imidlertid inn i midtforsvaret med veteranen som før comebacket har 18 sesonger på a-lagsnivået bak seg.

– Slik kampen utvikler seg er det vendig greit å hente hjem poeng. De ligger litt over oss i en time, mens vi kommer mot slutten.

Hun understreker at man ikke skal kimse av et Sandviken-lag som hentet hjem sjetteplassen i fjor.

– Vi møter et godt mannskap i dag. Slik kampen utvikler seg synes jeg at det er greit med poengdeling. De har ballen litt mer, mens vi etter hvert finner litt ut av ting, mener Aamot Linaker.

Hun legger ikke skjul på at tilbakekomsten i Medkila-laget er noe som hun har sett fram til.

– Det er kjempeartig å være tilbake på banen igjen. Hadde dette vært et ork så hadde jeg ikke giddet dette. Man er jo rett og slett glad i Medkila og i å spille fotball, sier Aamot Linaker.

ERFAREN: Marianne Aamot Linaker har 18 sesongers erfaring fra toppserien. Linaker gjorde sine saker bra i tilbakekomsten på toppnivå. Foto: Ivar Hjelvik