Fem lag fra Hålogaland skal kjempe om tittelen som kretsmester i 14-årsklassen i fotball for gutter.

Det var før den siste runden klart at Kabelvåg og Andenes ville gå videre. De siste tre plassene sto mellom Sortland, Mjølner, Brage Trondenes og samarbeidslaget Landsås/HIL.

Ettersom Brage Trondenes gikk på sesongens første hjemmetap i siste serierunde – 2–5 for Sortland – var de rødhvite avhengige at enten Mjølner eller Landsås/HIL avga poeng i sine kamper. Det ble en nervepirrende kveld. Mjølner vant etter skåring i siste minutt. Landsås/HIL ledet 2–0 til pause i sitt oppgjør, men tapte til slutt 2–5.

Dermed tok Brage Trondenes den femte og siste sluttspillplassen, og en spennende høst er sikret for spillerne.

Alt kan skje

Lucas Ludviksen er en av trenerne til småguttelaget. Han er klar over at Brage Trondenes kom lengst ned på tabellen av lagene som skal kjempe om KM-tittelen, men ser ikke mørkt på det.

– Som eneste lag har vi slått serievinneren Kabelvåg med en svært sterk 4-0-sier på Harstad Stadion. Vi har også slått andreplasslaget Andenes borte. Alt kan skje i sluttspillet dersom laget finner godformen fra vårens kamper, sier Ludviksen.

Han sier resultatene og utviklingen er kommet gjennom strukturerte, gode treninger og et det han omtaler som et fantastisk samhold.

– Ivrige

– Vi har ikke det eldste laget, ei heller det mest fysiske. men vi har et spill og et samhold som bærer frukter. Dette er en talentfull gruppe, som til stadighet viser at de både kan og vil. Det står respekt av innsatsen som har vært lagt ned fra spillerne i samtlige turneringer og kamper, og man føler seg stolt over å kunne få trene en slik spillergruppe, sier Ludviksen.

Spillerne har høstet god kamperfaring ettersom mange av dem er med både i 13-årsserien og alle er med i 14-årsserien.

– Det står aldri på humøret eller spillerlysten til guttene. De går definitivt under kategorien ivrige, sier Ludviksen.

Brage Trondenes har første sluttspillskamp 15. september, og avgjørelsen faller 6. oktober.

– Vi har fortjent dette sluttspillet og skal vise hvorfor nøyaktig vi er det Harstad-laget i G14 som er med, sier treneren.