SOIF -trioen tok bronse i recurve, en klasse hvor 30 lag konkurrerte om medaljene.

- Jeg hadde ikke forventet å hente hjem medalje . Jeg håpet og trodde at vi skulle bli blant de seks beste på forhånd, sier Arnt Marius Eriksen.

Bueskytteren er naturlig nok strålende fornøyd med bronsemedaljen.

- Det er artig at vi får det til med det laget vi har hatt i noen måneder nå, og så er det morsomt at vi hevder oss i norgesmesterskapet, forteller han.

Semifinale

Det var Christoffer Furnes, Børge Eriksen og Arnt Marius Eriksen som skøyt for SOIF i lagkonkurransen.

- Det var god kollektiv skyting av alle. Vi var gode, og det er viktig at alle tre som skyter gjør det de skal, sier Arnt Marius Eriksen.

SOIF røk ut i semifinalen for Klepp Bueskyttere.

- De skjøt bra, og vi tapte 5-3. Vi tapte for et godt lag, men på en god dag kunne det blitt enda jevnere. Det skytes mange piler, og da må man ha en god flyt på alle rundene. Noen av pilene våre gikk for langt ut, mens Klepp klarte å presse de innover. Det var likevel jevnt alle de tre periodene. Blant de seks beste lagene er det alltid jevnt, sier Eriksen.

Bronsefinale

I bronsefinalen var SOIF klart best. Da slo de Fredrikstad Bueskyttere 5-1.

- På forhånd tenkte vi at det ville bli en spennende kamp. Vi har både tapt for Fredrikstad og vunnet over dem tidligere, sier Eriksen.

- Det var god skyting av alle sammen som sikret seieren, forteller han.

Tinden

I lagkonkurransen tok Tinden Bueskytterklubb en fjerdeplass i tradisjonell klasse.

- Det gikk passe greit med oss. Vi hadde egentlig siktet litt høyere, men vi hadde ikke marginene på vår side, forteller Svein Nikolaisen.

Fra Tinden skjøt Anita Lien, Svein Nikolaisen og Egil Ludvigsen. I semifinalen møtte de Bergen bueskyttere. Kampen ble avgjort på shoot-off etter en jevn kamp, og Bergen stakk av med 5-4-seier.

- Vi kunne kommet til gullfinalen, men hadde ikke marginene på vår side. Vi skøyt rett og slett ikke godt nok. Vi fikk ikke pilene der vi helst ville, men vi var svært nært en seier, sier han.

Uflaks

Også i bronsefinalen ble det shootout, hvor Tinden nok en gang tapte.

- I bronsefinalen tapte vi mot Kristiansand. Det var kjipt, for kampen var veldig jevn, men slik skjer i idretten, forteller Svein Nikolaisen.

Selv om Tinden i desember mistet utøvere til SOIF, er Tinden fortsatt gode nok til å ta medalje i NM.

- Vi var svært nær pallplass. I denne turneringen hadde vi rett og slett ikke marginene på vår side. Som nevnt vant vi nesten semifinalen, og da ville det blitt gullfinale på oss, sier Nikolaisen.

For Tindens del ble det også en imponerende gullmedalje i klasse tradisjonell. Den sto Anita Hennie Lien for. Av andre gode prestasjoner skal Christoffer Furnes fjerdeplass i klasse recurve også nevnes. Furnes hadde knalltøff motstand i form av klassens ener Bård Nesteng i sin bronsefinale.

NESTEN: Anita Lien, Svein Nikolaisen og Egil Ludvigsen fra Tinden tok fjerdeplassen etter å ha tapt shoot-off i semi- og i bronsefinalen.