De kommer fra alle nivåer. Den mest kjente er fotballproff Tom Høgli, som torsdag kveld vender hjem til juleferie i Evenskjer og Tromsø fra suksess med tabelltopp og Champions League-spill for FC København. Høgli skal spille for SOIF XO, som er kameratgjengen han spilte sammen med i barneårene på hjemplassen.

Avspark er fredag ettermiddag. Finaler lørdag kveld.

– Jeg skal spille litt, men mest være på benken, bekrefter Høgli.

Turneringsleder Roger Boltås setter pris på oppslutningen.

– Det betyr selvsagt noe at så mange kommer, og at Tom er med. Tom er en fantastisk person. Det første han spurte om var hvilken dugnadsvakt han skal ha i kiosken for å selge kaffe, sier Boltås.

Totalt 29 lag stiller.

– Dette blir vanvittig bra, og publikum skal få se masse god fotball. Flere landslagsspillere og elitespillere er påmeldt. Denne gang skal også regjerende mester få noe å bryne seg på, spår Boltås etter å ha sett kjapt over laglistene.

Vennelaget Steinbrainne har vunnet samtlige fire utgaver av Julecupen. Boltås spår at de vil få tøff konkurranse av Småpøbla fra Drag. De vant Gällivare cup. Det svenske laget Renis kan også være skumle. «Fesk e godt» har en rekke gode utøvere i sin tropp. I kjent stil avskriver Boltås kjapt sitt eget lag.

– Team Skånland skal arrangere og er ikke ventet i toppen, men vi har satt sammen et meget sterkt kvinnelag anført av Medkilas Anja Rasmussen og Maria Hustad, sier Boltås.

Laget Steinbrainne har vunnet julecupen samtlige fire ganger.