Vi er noen minutter ut i treningsøkta til Alexander Tomas Alexandersen. Han er Harstads fremste utøver innenfor taekwondo slik den utøves i Olympiske Leker. Det vil si fullkontakt. Og Alexandersen er et spenstfenomen og en gummimann som virkelig kan praktisere de luftige sparkene i ulike varianter.

– Det ligger noen timer med tøying bak før man kan praktisere teknikkene til fulle. Tøyinga er jo noe som man kan ta en gang i uka. Det er et område som man bør ha tid til hver eneste dag, mener Alexandersen, før han kommer susende i gjennom lufta og plasserer nok et spark på nesetippen til en av Kiap taekwondoklubbs øvingsdukker.

– Innenfor taekwondo ligger hovedfokuset på spark. For meg er det råartig å kunne sparke godt fra meg.

Går for gull

For 24-åringen fra Harstad har også ambisjonene i orden. Han kan se tilbake på sin første NM-deltakelse i november 2015. Da kom han hjem fra stevnet i Stjørdal med en bronsemedalje.

– Det er tøft å kjempe mot landslagsutøvere, som jeg per dags dato ligger et lite steg bak. Likevel er den sympatiske 24-åringen klar på at det å å nå opp til toppnivået ikke er noen umulighet.

– Det er et klart mål å nå norgestoppen. For meg framstår det absolutt som realistisk. Nå gjenstår det bare å øke treningsdosene et lite knepp, så er jeg der. Det er et fullt ut realistisk framtidsmål , sier Alexandersen.

24-åringen understreker også at idretten hans dreier seg om langt mer enn å kun fokusere på sin egen karriere.

– Jeg er hovedinstruktør for klubbens eldste utøvere over 13 år. De stiller jeg om så opp for 24 timer i døgnet. For meg er det viktig å få fram et seniorparti som holder et godt nivå, sier Alexandersen.

700 timer

For Kiap-instruktøren er det aller viktigste i hans virke å være en god instruktør for sine elever.

– Jeg nedlegger 700 timer i året på matta for å instruere klubbens utøvere innenfor sportens ulike grener. Det er viktig for meg. Sannheten er at man ikke kommer noen vei om man er alene. Her handler det om å hegne om alle og å skape et godt miljø både på og utenfor matta. Det er et viktig område for meg. Klubbens utøvere er for meg en stor familie. Det sosiale samholdet betyr vel så mye som idretten i seg selv, sier Alexandersen.

Verdivalget har også flere harstadværinger oppdaget.

– Vi opplever en fin økning i medlemstallet, og står per dags dato oppført med rundt 70 medlemmer. Det er vi godt fornøyde med. Likevel er det fortsatt plass til flere, sier taekwondo-utøveren.