Kvæfjord: En 40 meter stor gressykkel, en seks meter stor sykkel i tre, jordbærkostymer, en vakker hage og HMK Garden er det som møter alle om stiller på hageparty på Dalsnes i Kvæfjord.

Hun er ikke snau, Kvæfjords allestedsnærværende Anne Birgit Nilsen. Nå inviterer hun alt som kan krype og gå til tidenes hageparty når syklistene under Arctic Race of Norway passerer gjennom kommunen.

Med idylliske rammer og flott natur rundt seg har hun i dagesvis forberedet seg på storinnrykk, uten å ane hvor mange som finner veien til hagepartyet.

Nitidig klipping

– Jeg skal nok klare å plassere 200 personer på plenen, men kommer det 500 vil jeg nok slite litt, innrømmer Anne Birgit, som kan friste med litt av en attraksjon på jordet like nedenfor hagepartyområdet.

Her han hun nitidig klippet og trimmet, klippet og trimmet gresset der hun har formet en 40 meter stor sykkel i gresset. Mektig imponerende, rett og slett. Og som i hvert fall en stund vil være en egen attraksjon i kommunen.

– Denne sykkelen er ikke synlig for syklistene, men forhåpentligvis vil kanskje noen av filmkameraene som følger rittet fra luften i helikopter fange den opp og sende TV- bilder fra Kvæfjord ut til de mange millioner TV- seerne som får inn sendingene. Det hadde vært skikkelig gøy, sier hun.

Mektig imponert

– Jeg har alltid likt å arrangere ulike ting fra konserter til aktiviteter for store og små, samt å være på å lage litt liv og røre i bygda som ikke trenger å koste så mye. Jeg ble mektig imponert og inspirert over hagestuntet som Lasse Løtvet dro i gang på Seljestad under innkomsten til Arctic Race for to år siden, og håper på å klare skape en lignende stemning her i Kvæfjord, sier Anne Birgit, som både gruer og gleder seg til hun får besøk av samtlige 138 personer fra Hans Majestets Kongens Garde på lunsj i hagen sin.

Lapskaus og flatbrød

– De kommer cirka klokken 13.00 etter at de er ferdige med sine oppdrag i kommunen på invitasjon fra Kvæfjord kommune. Vi håper selvsagt på godt vær, men blir det dårlig vær setter jeg opp tre store telt der de får servert lapskaus og flatbrød, pluss selvsagt Kvæfjordkake med kaffe til dessert. Forhåpentligvis klarer vi også å fremskaffe nok fersk nyplukket Kvæfjord-jordbær slik at de får en smak på landets beste jordbær før de setter kursen mot Kjeipen der de skal holde konsert som blir tatt opp av TV2, forteller Anne Birgit, som også har vært opptatt med andre sykkelsysler de siste dagene.

Males rosa

– Vi har vært seks stykker i sving for å bygge en egen seks meter stor sykkel av finerplater. Denne skal males rosa og plasseres godt synlig for alle som ferdes langs veien denne torsdagen. Vi har også sydd ti eksemplarer av et eget jordbærkostyme som alle gode hjelpere skal ha på seg under hagefesten.

Vi skal også vise selve rittet på storskjermer inne i teltene, og har balet en del for å sikre at signalene blir gode nok, noe vi nå ser ut til å ha løst, forteller hun.

Går sikkert bra

Selv om hun i utgangspunktet så for seg at det først og fremst var naboer og venner som skulle inviteres til hagefesten, er også andre som dukker opp hjertelig velkommen.

– For å være sikker på at det dukker opp en del personer, har jeg også lagt ut invitasjoner i ganske så mange postkasser her på Borkenes.

Utfordringen blir kanskje for de fleste å komme seg hit i og med at veiene er stengt, men kommer man tidlig, eller velger å ta beina fatt eller sykle hit, er det bare å stille. Skulle det dukke opp flere hundre, så pytt, pytt, det går sikkert bra det også, sier en entusiastisk Anne Birgit Nilsen.