Det er kjent at Kristoffs russiske lagKatusha skal delta for tredje året på rad i etapperittet på sykkel,som denne gang finner sted i tidsrommet 13.-16. august. Hvilkeryttere som kommer, er ikke kunngjort verken av lag eller arrangør.Kristoff blir, ifølge eget utsagn, å være en av de som ruller ut avHarstad sentrum torsdag 13. august.

Overfor VG lørdag sier Kristoffat det er mulig å tangere rekorden for antall seirer i løpet av etkalenderår - i dette årtusenet - blant annet på grunn av ArcticRace. Den er på 24 og innehas av Alessandro Petacchi. Kristoff stårmed 18 seirer hittil i år.

- Jeg kjører ikke like mange løp påhøsten. Men kanskje kan jeg vinne i Arctic Race, sier Kristoff tilVG. Han tok to etappeseirer i Arctic Race of Norway i fjor.Kristoff har også seiersambisjoner på etapper i Tour de France,samt i VM og i Hamburg.

- Det er vanskelig å vinne 24 løp, meninnen rekkevidde, sier Kristoff til VG. Kristoff kan bli den andreproffrytteren på 30 år som klarer 19 seirer i løpet av de seksførste månedene av et kalenderår dersom han vinner siste etappe avSveits rundt søndag.