Tirsdag vant Kvæfjord 8-0 over Hauerseter i den siste gruppespillkampen, og de 11 guttene og 2 jentene er sikret minst én kamp torsdag. Da venter Nordre Fjell i 16-delsfinalen.

Med seier på formiddagen blir det 8.-delsfinale i a-sluttspillet onsdag ettermiddag.

– God fotball

Trener Lars-Ivar Ingebrigtsen melder om en fenomenal laginnsats i den avgjørende kampen tirsdag. Dette til stor glede for den 40 personer store gruppen av kvæfjerdinger i Oslo, inkludert foreldre og søsken.

– Vi var svært solide defensivt og slapp motstanderen lite til. I tillegg skåret vi etter flere pene angrep. Laget spilte god fotball, sier Ingebrigtsen etter den tredje strake seieren.

– Det gikk som vi trodde etter tapet i åpningskampen. Vi avsluttet gruppespillet med en komfortabel seier, og ser fram til sluttspillet.

Målskårere mot Hauerseter var Steffen Aronsen (3), Sander Ingebrigtsen (2), Jakob W. Iversen, Jesper Aspelund og ett selvmål.

Unngikk sterke italienere

Kvæfjord vet ingenting om Nordre Fjell eller andre mulige motstandere senere i mesterskapet. Ingebrigtsen er glad for å slippe AC Milan allerede i 16.-delsfinalen. Italienerne lå i potten, men havnet på den andre sluttspillgreinen.

– Vi får heller ta Milan i finalen. Nei da, vi har ikke så store ambisjoner. Vi må ta kamp for kamp, og vet jo ikke hva motstanderne står for før kampene er i gang, sier treneren.

Samtlige 13 spillere har vært på banen i kampene hittil.

– Målsettingen for turneringen var å komme til a-sluttspill. Når vi først er der, har vi et ønske om å komme lengst mulig. Vi har hatt et møte med spillerne og er enige om å satse ekstra for å få resultater.

Ingebrigtsen vil ikke ta i bruk begrepet topping av lag, men vil nok spisse uttakene og lagledelsen underveis mer enn i gruppespillet.

– Vi har drivkraften i ei sterk sentrallinje. Samtidig er laget bra, og vi ønsker at alle skal få spille mer, sier han.

Håper på to kamper onsdag

Treneren legger ikke skjul på at det vil være en nedtur om Norway Cup-eventyret er over allerede onsdag formiddag.

– I første omgang sikter vi oss inn på 8.-delsfinale onsdag ettermiddag. Utgang før den blir en skuffelse, sier han.

Spillerne restituerte på forskjellig vis etter at avansementet var sikret. Noen dro på Teknisk museum. Andre tok turen til Frognerbadet. Tirsdag ettermiddag var det felles bespisning på stamkafeen i Oslo hvor laget inntar frokost hver morgen.

– Vi bor på et hotell uten frokost, men er så heldige at en sykkelkafé disker opp for oss hver morgen, sier Ingebrigtsen.

Kvæfjerdingene vet å takke for hjelpen. Onsdag morgen skal laget overraske driveren av kafeen med å overrekke ei Arctic Race-trøye signert av Thor Hushovd.

Jentene tapte gruppefinaler

Både Medkila og Kilkams 14-årslag for jenter tapte siste kamp i gruppespillet.

Begge var klare for a-sluttspillet fra før. Resultatene spilte slik sett ingen rolle, men andreplass i sine respektive grupper gjør veien videre i Norway Cup vanskeligere. Etter 0-4 for Bud står Kilkam overfor Kolbotn i 16.-delsfinalen onsdag morgen, mens Medkila møter Lambertseter torsdag morgen. Harstad-lagenes motstandere har imponert så langt.

Medkila tapte 0-3 for islandske Stjarnan tirsdag.

– Det ble en forsvarskamp mot et meget godt islandsk lag, med teknisk gode spillere. Jentene kjempet og ga islendingene all den motstanden de kunne. Nå ser vi fremover og har fokus på første kamp i a-sluttspillet, melder Medkila-trener May-Elin Balk Thomassen.

Til b-sluttspill

Kilkams guttelag i 14-årsklassen slo Skeid 5-0 i siste innledende kamp etter skåringer av Leon Bølstad Karlsen (2), Tobias Sletteng, Petter Kildal og William Bergsli Kristensen. Fire poeng i gruppa var ett for lite. Dermed blir det b-sluttspill.

– Vi har spilt bra, og skal gjøre vårt beste i b-sluttspillet, sier Kilkam-leder Frank J. Formo.

Det blir b-sluttspill også fpr Medkilas 13-årslag, som glapp a-sluttspillet på målforskjell. Medkila avsluttet med seier 3-2 over Nordstrand. Målskårere for Medkila var Kristoffer Gudmundsen (2) og Tobias Lysgaard.

SOLIDE: Kaptein Vebjørn Elvevoll og målvakt Fredrik Aronsen og de øvrige Kvæfjord-spillerne hadde full kontroll på Hauerseter. Foto: privat