• Bendik Myhrer møter i kveld sine tidligere lagkamerater i 3B fra Bærum. Aleksander Høvik kan få sin debut for Harstad etter overgangen fra 3B. Høvik er i troppen til dagens kamp.

  • Nick Billings har hatt trøbbel med ryggen siden tirsdag og har ikke trent siden. Måtte også hvile torsdag, men er trolig klar til spill etter en siste fysioterapitime fredag før kampstart.

  • Jonas Evenes, Aleksander Boiko og Henrik Fjellstad er satt ut av troppen til denne kampen på grunn av en utenomsportslig episode.

  • Gjestene kommer ikke til kampen med harstadværingen Øystein Ofte i sin stall. Heller ikke Aleksander Gregersen er med i gjestenes stall grunnet sitt fingerbrudd.

TRENERKOMMENTAREN:

– Bare seier gjelder etter de svake resultatene etter jul. Jeg sier ikke at prestasjonene er svake, vi har tross alt møtt to sterke lag som Asker og Tromsø på bortebane, men vi må uansett snu tap til seier og komme i rytme fram mot sluttspillet. Vi har jobbet med forsvarsspillet. Basketball dreier seg ikke bare om å score masse poeng, man må også evne å forhindre at motstander gjør det mot oss. Vi er ivrige etter å vise at vi kan vinne, og har noe å bevise, sier Vikings-trener Alex Bray.

– Harstad går til oppgjøret som soleklare favoritter. Vi drar på Nord-Norge-tur med tre juniorspillere, og har vel i utgangspunktet ingen illusjoner om å makte noe poengrøveri i dag. Får vi med oss to poeng fra oppgjørene mot Harstad Vikings eller Tromsø Storm, er det langt over forventet, sier 3B-trener Pål Berg.

Bendik Myhrer for Harstad Vikings mot 3B. Foto: Jonny Karlsen