Den 18. til 20. november går verdensmesterskapet av stabelen. Det skal i år arrangeres i Aruba.

Rolness innrømmer at hun i forkant ikke kjenner så mye på nervene.

– Jeg har ikke tenkt så hard over at det er et verdensmesterskap. Kanskje nervene kommer når datoen nærmer seg, sier hun.

Startet crossfit-senter

Rolness kom inn i crossfitmiljøet da hun bodde i Oslo. Hun har blant annet bachelor i idrettsvitenskap fra Norges idrettshøgskole og hun er sertifisert personlig trener, kostholdsveileder og treningsveileder fra idrettshøgskolen.

Rolness har også har tidligere bakgrunn fra fotball. Der er hun kongepokalvinner både for Medkila og Oslo-klubben Røa. Da hun spilte for Røa, var hun med å vinne seriegull og spilte i Champions League.

Da Rolness sluttet, følte hun at hun manglet noe å fylle dagene med.

– Min daværende sjef holdt på med crossfit og mente det var noe jeg kom til å like.

Jeg prøvde, og ble hektet. Den store variasjonen i treningen, og kanskje aller mest den sosiale biten, appellerte veldig, sa Rolness til Harstad Tidende i 2015.

KONSENTRERT: Rolness løfter seg over stangen. Hun forteller hun er glad i enkle øvelser med mye volum, spesielt burpees. Foto: Margrethe Nermark

Da Rolness senere flyttet til Harstad var tanken å starte et crossfitsenter. Og det gjorde hun. I 2015 kunne hun åpne dørene til Harstads første crossfitsenter i Samasjøveien.

I fjor kunne hun åpne i nye og bedre lokaler på Stangnes.

Stiller med godt utgangspunkt

Om to uker setter Rolness kursen mot Aruba. Hun forteller selv at hun synes det er stas å representere Norge i et verdensmesterskap.

– Jeg vet at det er mange gode deltakere, men det viktigste er at jeg konsentrerer meg om meg selv. Jeg skal prøve å ha det gøy og ikke la nervene ta over.

Rolness tror at grunnen til at hun sikret seg sølvmedaljen under NM var at hun klarte å ha lave skuldre under konkurransen.

I forrige uke fikk Rolness vite de seks testene hun skal gjennom under VM. Testene vil blant annet gå ut på ren utholdenhet, styrke, kroppsvekt og mer.

BALANSE: Rolness står på hendene inne på crossfitsenteret. Foto: Margrethe Nermark

Med bakgrunn i fotball mener Rolness at hun stiller med godt utgangspunkt.

– Det er absolutt seks tøffe tester. Nå skal jeg konsentrere meg om å teste øvelsene, finne en strategi og hva jeg har kapasitet til. Jeg har lagt vekt på å jobbe med gymnastiske øvelser som krever mobilitet og ferdigheter som tar tid å utvikle, sier Rolness.