Påstanden kommer fra Vikings-trener Tore Berset dagen før returkampen i semifinaleserien.

Han hyller egne spillere etter 62-59-seieren på hjemmebane. Berset er ikke så voldsomt imponert over spillet som ble vist på parketten i Harstadhallen, men treneren så en side av Vikings som han tror kan bli utslagsgivende.

Har fått svar

– Mentalt var vi tøffe. Den mentale biten er noe vi har jobbet bevisst med fram mot denne semifinaleserien, og spillerne svarer på en strålende måte. Derfor maktet vi å slå tilbake etter pause, sier Berset.

Rosen står sterkt i kontrast med Bersets tordentale etter treningskampene mot Tromsø Storm før sesongstart. Da hudflettet han gutta for å være uinteresserte, og krevde en mentalitetsendring.

Den har Berset fått.

– Det dreier seg mye om ego-kontroll. I semifinaleserien vil det av lagene gå videre hvor spillerne har hodet på rett plass.

– I den første kampen så vi at enkelte Storm-spillere ble sure og ikke tålte å bli tatt av banen, mens våre gutter var forberedt på motgang og ristet den av seg. Gutta ville det beste for hverandre, og gledet seg over andres suksess selv - også om det betød at de måtte ta minutter på benken, sier Vikings-treneren.

Ikke klar for sesesongslutt

Berset holdt før kampen sin vanlige peptalk. Den avsluttet han med å stille følgende spørsmål til spillerne: Er dere klare for å pakke sammen og dra hjem allerede nå?

– Gutta satt i stillhet i ett minutt, og tenkte over det jeg hadde sagt. Det de viste ute på banen utover i en vanskelig kamp ga svaret. Nei, de er ikke klare for å avslutte sesongen.

– Spillerne forstår hvor viktig tid av sesongen vi er inne i. Det er nå eller aldri, og her slår spillernes rutine fra slike kamper inn for fullt, sier Berset.

Han så at flere av Vikings-spillere slet med å prestere opp mot normalt nivå, men treneren vender seg ikke til noe hokus pokus foran morgendagens kamp i Tromsø.

– Vi kan ikke finne opp basketballsporten på nytt. Nå dreier det seg om å tro på egne ferdigheter, samt trykke på knappene som gjør oss skjerpet og mentalt på topp.

– Den som klarer det best, går til finalespillet, spår Berset.

oak@ht.no - 911 01 861

Tore Berset gjør dommer Andreas Lind oppmerksom på noen paragrafer fra regelverket. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø