Dagen etter finalene i Julecupen, hvor TC og Bængshot gikk av med førsteplassene i seniorklassene, var det klart for nok et turnering i samme hall. Søndag var ti guttelag påmeldt ungdomscupen i futsal.

Jevn finale

Etter gruppespill og utslagsrunder var det til slutt klart for finale mellom Ibestad og A-laget, sistnevnte lag bestående av guttespillere fra Landsås. Bare et par minutter ut i kampen sendte Andreas Jenssen de gulkledde i ledelsen. Ibestad-spilleren hadde en mann i ryggen, men vendte seg og fyrte av et skudd som gikk rett i krysset.

– Det var deilig å få en tidlig skåring, og for en måte å gjøre det på. Å skåre et slikt mål er en fantastisk følelse. Samtidig ble jeg stressa, for det var tidlig i kampen, og jeg visste at det ville bli vanskelig å holde på ledelsen mot et så godt lag som vi møtte, sier han.

Farlige kontringer

A-laget presset på for å utligne, samtidig som Ibestad gjentatte ganger truet på kontringene. For tilskuerne var det trolig både intens og nervepirrende å følge med på finalen. Det ble aldri noen flere skåringer, og til slutt var det altså Ibestad som kunne dra hjem som vinneren av futsalturneringen.

– A-laget var vel kanskje forhåndsfavoritter, men det vi tok dem på var at vi kjempet veldig godt for å holde på ledelsen. Det at vi skåret tidlig ga oss en god følelse, og det ga oss troen på at dette kunne gå. De trykket hardt på, og det kunne ha gått begge veier, sier Jenssen.

– Å løfte pokalen etter at vi hadde vunnet var en fantastisk følelse. Jeg er veldig stolt av laget mitt nå. Vi hadde aldri sett for oss at vi skulle klare dette, og måten vi gjorde det på gjør det ekstra spesielt. Vi var dødssliten før vi skulle spille siste kamp, men likevel kjempet vi for harde livet i finalen, sier han.

Mens Julecupen ble arrangert for sjette gang i Skånlandshallen i et samarbeid mellom Team Skånland og Marka BK, er dette første gang at en ungdomsturnering i futsal blir arrangert samtidig. Her var Team Skånland arrangør alene med Roger Boltås som hovedansvarlig.

Skal videreføres

– Det var en sann glede å være i hallen søndag. Jeg vandret rundt og smilte hele dagen. Alt var på stell, og lagene og spillernes foreldre kom med positive tilbakemeldinger. Ungdommene viste en idrettsglede av en annen verden, og kom til oss og fortalte hvor mye de hadde gledet seg. De ga uttrykk for at slike tilbud før jul har vært et savn, og ba oss om å gjøre dette flere ganger, sier Boltås.

Evalueringen er ikke gjort ennå. Derfor er det ikke avklart om turneringen blir et haleheng på julecupen for senior neste år, eller om den skal arrangeres helga i forveien.

– Neste år vil ungdomscupen falle på lille julaften om den skal komme dagen etter den ordinære julecupen. Vi må vurdere om det er gunstig, eller om vi skal ha cup for ungdommene søndag en uke tidligere, sier Boltås.