Rundt et møtebord i de gamle administrasjonslokalene til Kaarbøverkstedet sitter styret i Harstad Vikings og kjemper en intens kamp for å overleve.

Møterommet tilhører Grenland Arctic, hvor Vikings' styreleder Ivar Frans Hagenlund er sjef. Arbeidstida på jobben var knapt over da Vikings-styret møtte fram, og Hagenlund satte møtet like etter klokka 16.

Gledelig mobilisering

Før døra ble lukket for omverdenen lovet han at ett eller annet budskap fra styret skal foreligge i løpet av kvelden.

Det står om klubbens være eller ikke være.

Hagenlund har registrert det store engasjementet rundt klubbens katastrofale økonomi.

- Mobiliseringen byen har oppvist har vært svært gledelig å være gjenstand for, sier han.

Etter at klubben gjorde det mulig å ta i mot tilsagn om donasjoner - uten at de blir betalt inn før klubbens skjebne er avklart - har mange meldt seg. Beløpet er i skrivende stund oppe i 364.000 kroner. Før helgen sa styrelederen at en halv million måtte være i boks. Men så endret forutsetningene seg noe, og styret kunne gi seg sjøl frist til i kveld med å ta endelig avgjørelse.

Løsninger

Hagenlund, styremedlemmene og daglig leder Eidar Andreassen har jobbet på spreng både med å få oversikt over økonomien og å finne løsninger.

- Det ser ut til at vi har klart å gjøre det langsiktige håndterbart. Det er den kortsiktige likvide krisa som har tatt kvelertak på oss. Det gjør at det vi har å ta stilling til på dette møtet er et "go" eller "no go" for klubben, sa Hagenlund før møtet.

Tidlig i møtet orienterte Kjetil Bjørkelund fra Harstad Idrettsråd om ideen om at Vikings tar rivejobben av Stangneshallen. Styret noterte flittig og tok framlegget til etterretning.

Vikingsstyret, fra venstre Ivar Hagenlund, Svein-Kjetil Finstad og trener Alexander Bray. Foto: Knut Godø