Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort humrer godt over den strabasiøse turen til Oslo med et meterhøyt ARN-trofé som man med all respekt å melde ble til et lite besvær for Hjort.

– Jeg skulle fra Oslo sentralbanestasjon til en nordnorsk aften et annet sted i hovedstaden. På denne meget spennende taxituren ble trofeet oppbevart i bagasjerommet. Det var noe som gikk ikke så alt for bra, sier Hjort.

Meterhøyt reisefølge

Tromsø-ordføreren fikk likevel oppleve forskjellige sider ved å ha dette voldsverket av en premie som reisefølge fra Tromsø til Oslo.

– På flyet fikk den super behandling og fikk flyvertinnen til å gi i fra seg sitt telefonnummer og informasjonen om at hun var singel. Jeg har heller ikke opplevd et mer kontaktskapende reisefølge enn trofeet. Uansett hvor vi befant oss hen ville folket snakke om denne premien, sier ordføreren, som også klarte turen på flytoget med bravur.

– Men er premien en skjør sak?

– Ja, det vil jeg si. Disse sykkelhjulene på toppen er nok ikke beregnet for original transportering. Da Knut-Eirik Dybdal mottok trofeet i utgangspunktet, var det jo meget godt emballert. Samtidig er jo også sykkelfolket kjent med hjulproblemer. Så dette går nok bra, mener Hjort.

Må repareres

Tromsø-ordføreren måtte derfor stå skolerett for Arctic Race of Norways daglige leder og ASO-direktør Claude Rach for å fortelle om at han hadde mislyktes med å bringe ARNs stolthet helskinnet til Oslo.

– Det gikk heldigvis så bra som det kunne gå. Duoen tok det med fatning. De fikser jo alt i kjent stil. Heller ikke et skadet trofé var noe større problem, sier Hjort og utdyper:

– Men egentlig fraskriver jeg meg jo ansvaret for skaden. Reklamasjonen må nok adresseres til Oslo Taxi, humrer Tromsø-ordføreren.