Gjennom prosjektet «Medkila Girlpower» skal kvinnelaget engasjere seg i lokalsamfunnet. Ett av tiltakene er å invitere inn eller dra ut på besøk til jentespillere i aldersbestemte klasser.

Idrettsglede

Den første gjengen kom på besøk da 1.-divisjonslaget hadde restitusjonsøkt tidligere i uka. Jenter FK Landsås fikk være med på ei halvannen timer lang økt i Krafthallen. Der fikk de jobbet med teknikk, koordinasjon og samspill gjennom spill og konkurranser. Mye idrettsglede og store smil var å se da 10-12-åringene lyktes med både dribling og skåringer mot ungdomslandslagsspiller Lotte Fikseth Fossem og erfarne toppspillere som Maria Hustad og kaptein Ida Fikseth Fossem.

Agnete Jusnes Myrland og Lotta Bjørkman Vikhaug har vært med i Landsås siden laget ble etablert for fem år siden.

– Det var veldig gøy å spille kamp mot og sammen med Medkila-jentene. Vi klarte å skåre mål, men vi tror kanskje at de gjorde seg litt dårlige, sier Agnete og Lotta.

Spente

Landsås-jentenes trenere i hverdagen er den tidligere HIL og Tromsdalen-profilen Tommy Myrland. Han roser Medkila for å ta et tak overfor yngre spillere i de lokale klubbene.

– Dette gir motivasjon og bidrar til at jentene kan holde dampen oppe på trening slik at de utvikler seg, sier Myrland.

Han sier gjengen var spente på forhånd og lengtet etter denne dagen. Treningen svarte til forventningene.

– Det virket kanskje litt skummelt å skulle spille med de voksne, men vi gledet oss mest. Nå vet vi hvilke aktiviteter Medkila har på sine treninger, og vi har lært mye, sier Agnete og Lotta.

For fem år siden startet Landsås dette laget med tre spillere, og ett ballnett.

– Nå er det 20 jenter på treningene, og som lag har vi hatt ei fantastisk utvikling. Noen har spilt i fem år, mens de siste kom til for bare et halvår siden, forteller trener Myrland.

– Viktig

Medkila har videreutviklet og formalisert ei satsing tidligere proffspiller Rosie Malone-Povolny dro i gang for fire år siden. «Medkila Girlpower» ledes av trener Margunn Haugenes.

– Vi kommer jevnlig til å ha jentelag på treninger med oss, og vi har allerede vært ute i regionen for å arrangere fotballskoler, blant annet på Andenes og i Salangen. Der er viktig både for oss som klubb og for jenter i klubbene rundt oss at vi er til stede og blir kjente med hverandre, sier Haugenes.