Vikings-maskineriet ruller videre, tilsynelatende stødigere enn noen gang. Søndag var det Fjellhamar som fikk unngjelde i det som var vikings nest siste seriekamp. Seieren sikret klubbens 11. strake seier, og minst andreplass i serien. Hele seks spillere scoret mer enn tosifret.

– Det kollektive fungerte utrolig bra i dag. Spillerne ser ut til å ha innsett at de ikke kan tillate seg å hvile i kamper. Så lenge vi er så skjerpet som nå blir vi vanskelige å slå, mener trener Tore Berset.

Generalprøve?

Han karakteriserte gårsdagens match som en "business"-kamp som måtte vinnes. Berset er fullt klar over at historien flere ganger har bydd på nedturer mot antatt svakere motstand.

– Vi vet at dersom vi leverer som vi kan så slår vi Fjellhamar. Men for all del, de har et godt lag som kan by på problemer for de fleste lag i BLNO, sier Berset.

Dersom Asker Aliens gjør jobben mot Ulriken Eagles neste søndag blir det et nytt sølv til Berset co. Dermed blir fredagens batalje mot Tromsø Storm trolig en generalprøve på kommende semifinale. Det vil i så tilfelle være første gang lagene møtes i sluttspillet. Som lag nummer to og tre vil lagene møte lag nummer syv og seks på tabellen. Det skal mye til om ikke begge lag avanserer fra kvartfinale. Vikings kan møte Kristiansand, Gimle eller Ammerud. Storm møter noe mer vrien motstand i 3B eller Fjellhamar Stallions.

– Jeg tror vi møter Storm i enten semifinalen eller i finalen. Det vil bli en historisk serie, og fredagens kamp vil bli en forsmak på hva som kommer. Tromsø virker sterke om dagen, sier Berset.

Og indikerer dermed at han ikke har gitt opp gullhåpet enda.

Treffsikre vikinger

Skal vi tro Fjellhamar-trener Stian Engebretsen er Storm derimot ikke like sterke som naboklubben litt lenger sør.

– Det er to lag det kommer til å stå mellom i sluttspillet, og Tromsø er ikke ett av dem. De er for svake på guardplass. Jeg tipper det blir Vikings mot Asker i finalen, sier han.

Engebretsen er imponert over stabiliteten til årets utgave av Vikings. Han mener rutinen avgjorde til slutt i gårsdagens oppgjør.

– Vi spiller basketball i 27 minutter, før vikings så slår oss 22-6 i sluttminuttene i 3. periode og starten av sisteperioden, sier Engebretsen.

Vikings brukte litt tid på å komme ordentlig i gang, men var aldri truet. Jeff Rogers var kampens dominerende spiller, og fikk god hjelp av treffsikre lagkamerater. 50 prosent fra trepoengland lar seg absolutt høre.

– Jeg synes Jeff, Thomas og Robertas har blitt veldig flinke til å se an motstanderne i forhold til hvilke offensive system de kjører. I dag fant vi de åpne, gode skuddene, sier den seiersvante treneren.

Han var i tillegg meget godt fornøyd med bidraget fra innbytterne Christer Fonnes og Björn Risshall i helgen. Søndaget puttet de 12 og 18 poeng.

Fjellhamar Stallions - Harstad Vikings 79 - 101

Perioderes: 20-22, 20-25, 14-19, 25-35

Vikings: Jeff Rogers 28, Björn Risshall 18, Robertas Bitinas 12, Christer Fonnes 12, Mario Woodson 11, Fredrik Knutsen 11, Thomas Vangen 8.

Mestscorende Stallions: Orji Okoroafor 25, Willy Sharma 17, Aleksander Paunovic 16

Dommere: Joacim Holter BSI, Linda Evensen Singsaker, Per Brunæs Flau Bris

Tilskuere: 203

Børs:

Tre: Jeff Rogers

To: Björn Risshall

En: Thomas Vangen