Nick Billings dominerer Vikings i åpningsfasen av kampen, han har lagt 10 av lagets 13 poeng. På Fjellhamar er det Aleksander Paunovic som legger de fleste skåringene.

Det har vært knotebasket og mye dårlig skyting så langt i kampen, melder Harstad Tidendes Øyvind Askevold Kaarbø.

Perioden utvikler seg i Vikings' disfavør, og idet 30 sekunder gjenstår får Fredrik Knutsen teknisk feil for en en lavmælt og mild protest.

Dommer Jan Korshavn markerer hvem som er sjef på banen. Feilen er Knutsens fjerde.

HT-sportens utsendte melder at perioden går ut på 26-17, etter at sekretariatet jukset med tiden på tampen, og lot klokka gå. Dermed fikk Vikings ikke periodens siste angrep.

2. periode

Etter tre minutter av perioden har Fjellhamar lagt på til 36-20.

Vikings står stille i begge ender av salen, melder HT-sportens utsendte. Fjellhamar fortsetter å skåre poeng, mens det går atskillig tyngre med poenghøsten for Harstadlaget.

Fjellhamar biter seg fast i ledelsen sin. Åtte minutter ute i perioden står det 43-30 på tavla i Lørenskoghallen.

Perioden går ut på stillinga 48-38, og Harstad Tidende sporten rapporterer fra Lørenskoghallen at Vikings skyter dårlig, og har store hull i forsvaret.

Fem minutter av hovedpausen er brukt for å få på plass poenget fra en straffe Björn Risshall tok, som ikke ble registrert.

- Nick Billings holder Harstad inne i kampen. Han lager returer og skyter en hel del, og står for 18 av de 38 poengene Vikings har henta inn fram til nå i kampen. Han har fem viktige returer, melder Øyvind Askevold Kaarbø.

Harstad har på det meste ligget under med 18 poeng. Dessuten har Fredrik Knutsen fire feil og må være svært forsiktig. Billings kan heller ikke tillate seg hva som helst, med tre feil til navnet sitt.

I pausen blir det også klart at Gimle har slått Tromsø Storm 89-69. Nordnorsk basket sliter merkbart.

3. periode

Utover i perioden blir poengene jevnt fordelt, og differansen holder seg på rundt ti poeng. Like over midten av perioden har Vikings satt inn et røsj og reduserer til 64-59, og det er Björn Risshall som har begynt å levere.

Tavla i hallen viser feil, og det er ganske mye tull og frustrasjon i kampen.

Idet tre minutter gjenstår av perioden har Vikings overtatt, og bringer stillingen opp til 66-66.

Halvannet minutt lenger fram drar Harstad i fra etter en trepoenger fra Bendik Myhrer og en toer fra Björn Risshall. 66-71.

Men Fjellhamars Willy Sharma er uenig i Vikings' og henter inn fem poeng. Perioden går ut på 71-72.

4. periode

Jeff Rogers dundrer inn fem poeng i periodeåpninga, plusser på med to straffer, og det står 71-81 i Lørenskoghallen. Vikings har helt tydelig tatt grep på kampen.

Så begynner de gamle kjente refleksene igjen å glimte til i Vikings. Jeff Rogers viser at han ikke i det hele tatt har tenkt å gi seg, de andre skjønner poenget, og følger på. Rogers skårer sjøl de ni første poengene i perioden, og assisterer til ytterligere fem. Han har bestemt seg. Sanel Gabela legger en trepoenger i kjent stil. Fjellhamar ligger tynt an.

Billings ute med fem feil, tre minutter gjenstår av kampen. Harstad leder 90-79, og legger opp til defensiv avslutning med kjempen Paunovic på Fjellhamar som forventet tyngste press.

Fjellhamar skårer sju poeng på rappen, og reduserer til 90-86 med to minutter igjen. Det går mot spennende avslutning.

Vikings begynner å misse i angrep også, og tar taimout.

Aleksander Paunovic på Fjellhamar blir utvist etter å ha planta albuen i ansiktet på Ifiok Adahada. Vikings leder 93-86, etter en retur av Fredrik Knutsen, og Viktigste i kampen. 86-93 Nytt rot med klokka. Fj fikk åtte sekunder ekstra å ta igjen det tapte. Tredje eller fjerde gang sekretariatet tuller, melder Askevold Kaarbø.

Så tetner det til. 95-86 til Harstad etter at Ifiok setter to straffer, ett minutt og tre sekunder igjen.

Fjellhamars Inge Snippen setter 89-96.

89-98 står det etter at Fredrik Knutsen langa inn en treffer, og 40 sekunder gjenstår av kampen. Vikings er i angrep. Jeff Rogers har ti assists så langt i kampen, og er sjefen på banen.

Fjellhamars Willy Sharma har truffet på to straffer. Sluttfasen rusler av sted med ett sekund spill, og så blir det straffer. Jeff Rogers setter to og Vikings leder 100-91.

Bendik Myhrer får til en steal, og Fjellhamar får viljefeil. 33 sekunder gjenstår. Xavier Mestag blir utvist for fadesen. Bendik Myhrer treffer på begge straffer, men Vikings mister ballen i det påfølgende angrepet. Fjellhamar legger en trepoenger, og det står 93-102 på tavla. Ni sekunder igjen av kampen.

Jeff bommer på første straffe, treffer på andre. Men det er greit. Kampen ebber ut på 103-94. En sliteseier for Vikings, men likevel.

Jeff Rogers noterte seg for en trippel dobbel i bortekampen mot 3B. Andre kamp på rad med denne prestasjonen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø