Det kaotiske oppgjøret på Stranda stadion i Svolvær endte 7–6 til hjemmelaget. Etter bare 26 minutter sto det 5–1 på resultattavla etter det som var en marerittstart for Skånland. Svolvær gikk opp i ledelsen etter et hjørnespark i det 8. minuttet, men de fire målene som Tommy Are Monsen skåret kort tid etter hverandre kom først og fremst som en konsekvens av katastrofalt dårlig forsvarsspill av Skånland.

Skuffet

– Det var et sirkus av en kamp, et helt sykt sirkus. Jeg tror det var mange på tribunen som fikk sett den mest elleville kampen de noensinne har sett. Det er ikke ofte man ser at det blir skåret 11 mål til pause på dette nivået, sier midtbanespiller Eskil Arnesen.

Skånland-trener Tor Anders Hustad hadde ennå ikke helt tatt inn over seg hvor kaotisk kampen utviklet seg.

– Det er vanskelig å vite hva man egentlig skal si. I perioder skårer vi mange mål og spiller fint, men i andre perioder lurer jeg på hva vi egentlig holder på med. Det siste målet taler vel egentlig for seg selv. Vi skårer seks mål på bortebane, men det holder ikke til poeng. Da sier det seg selv at vi er altfor dårlig bakover, sier Hustad.

Marerittstart

En klarering ble til mål etter at Andreas Hustad, som spilte midtstopper lørdag, bommet totalt på duellen, og målvakt Odd Erlend Pettersen fulgte opp med å bomme på taklingen langt utenfor 16-meteren.

De neste minuttene rant målene inn i en periode av kampen som bydde på mange lange baller og dårlig forsvarsspill av Skånland.

– Det var en elendig start. Jeg tror vi kanskje gikk ut på banen med en tanke om at vi skulle ha god kontroll, og så blir vi straffet hardt for det. Det er svakt av oss. Vi får en ekstrem opphentingsjobb, sier Arnesen.

Snudde kampen

Da Svolværs Tommy Are Monsen skåret sitt fjerde for dagen, så du ut som om Skånland skulle rakne fullstendig. Istedenfor slo de hvitkledde hardt tilbake med hele fem skåringer det siste kvarteret. En lignende opphentingsjobb skal man se lenge etter.

– De slapp seg godt nedpå etter 5-1-scoringa, men stresset samtidig fælt. Vi var effektive og scoret egentlig på alt. Vi fikk spille med ballen. Det var fortjent, men det hjelper lite når vi ikke klarer å holde det oppe i andre omgang, sier Arnesen.

Dårlig andreomgang

Skånland ledet 6–5 til pause, men i andre omgang klarte aldri Skånland å gjenskape den gode perioden de før pause.

Skånland klarte aldri å holde så mye på kula som de ville. Istedenfor ble det mange lange baller fremover, mange dueller og mye kaotisk spill.

– For meg som midtbanespiller var det ikke de beste forholdene. Det ble mye springing fram og tilbake på grunn av kampbildet. Det ble en bra kamp. Vi spilte godt før pause, men i andre omgang var vi ikke på hogget, sier Arnesen, som spilte 83 minutter lørdag.

Keepertabbe

Skånlands Odd Erlend Pettersen har gang på gang de siste sesongene vist seg som en svært viktig brikke i Skånland-laget, men hadde ikke sin beste dag på jobben lørdag. På stillingen 6–6 prøvde Pettersen seg på en rabona da han skulle spille ballen tilbake til en lagkamerat. Det endte med at Markus Willassen enkelt kunne ta med seg ballen og skyte den inn i et åpent mål. Willassen ble matchvinner etter det spesielle målet.

– Odd Erlend har stått mange glimrende kamper for oss, men mot Svolvær hadde han en merkelig kamp. Han hadde vel syv innsluppne mål og nesten ingen redninger, og jeg vet ikke helt hva han holder på med på det siste målet. Han hadde en merkelig kamp, men det hadde hele laget mot Svolvær. Det er mange som har mye å lære seg når det kommer til å forsvare seg, sier Hustad.

OPPGITT: Tor Anders Hustad hadde ikke problemer med å innrømme at Skånland spilte forferdelig dårlig i forsvar.