Harstad-syklisten er nå klar til årets første norgescupritt i Skien kommende helg. Her befinner Harstad-kvinnen seg i startfeltet.

– Det er jo noe som jeg har sett veldig fram til, sier Salminen Klæboe.

Skademareritt

Hun er tilbake på sykkelsetet etter noe som må anses for å være en knalltøff periode etter at hun opplevde et dramatisk krasj på trening med NTG Kongsvinger sommeren 2016. Da fløy hun 10 meter over styret etter et sammenstøt i et felt som ble anslått å holde 60 kilometer i timen, At landingsstedet ble en kornåker, var nok en utløsende faktor for at skadeomfanget ikke ble verre enn en brukket ankel og en forslått kropp. Selv om den nå 20-årige syklisten kjempet seg tilbake til pallplasser i juniorklassen, viste det seg at hun fikk påvist et nytt brudd i foten etter sesongen. Da var legene på langt nær sikre på at Salminen Klæboe kunne vende tilbake til sykkelsetet igjen. Men selv konkluderte hun etter hvert med at hun skulle tilbake.

– Veien tilbake har vært tøff. Foten er ikke hundre prosent god. Men med tilpassing av løping på tredemølle, så går det bra å gjennomføre treningsjobben, sier Salminen Klæboe.

Flere på startstreken

Helgas konkurranse i Skien vil være hennes første konkurranse på halvannet år. Samtidig er steget opp i seniorklassen synonymt med mye tøffere konkurranse enn hva tilfellet var som junior.

– Jeg har ikke noe spesielt resultatmål for konkurransene i helga. Her handler det om å ha det gøy på sykkelsetet og å kjenne på nivået, sier den sympatiske syklisten.

For hennes del er planen denne sesongen mer eller mindre fastsatt.

– Foreløpig skal jeg være med på alt som skjer innenfor landegrensene. Så får vi se om det også blir konkurranser i utlandet etter hvert, sier Salminen Klæboe.

Hun er ikke alene om å ha oljet kjedet og ha gjort siste finpuss for å delta i sesongstarten på nasjonalt nivå. Påmeldt i kvinneklassen på seniorsida er Karianne Kanebog. Syklisten representerer Trondheim-klubben CK Victoria under helgas konkurranser. På påmeldingslista står også Harstad-juniorene Even Olsen og Hans Magnus Eldby Dahlslett. Sistnevnte har blant annet en glitrende sjuendeplass fra en brusteinsklassiker i Belgia å vise til denne våren.

SENIOR: Karianne Kanebog står på startlista i seniorklassen under helgas norgescupritt. Arkivfoto: Øyvind Askevold Kaarbø Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
DELTAR: Harstad-junioren Hans Magnus Eldby Dahlslett er påmeldt i juniorklassen denne helga. Arkivfoto: Marit Coghe Foto: Marit Coghe