Det sier Kanebogen Bordtennisklubbs grunnlegger Roar Gjelle. Han har aldri hatt noe spesielt til overs for bestemmelsene.

– Om vi hadde hensyntatt disse reglene, så hadde man blitt så begrenset at det hadde ødelagt alt av talentutvikling for Majas del, sier Gjelle om bordtennisspilleren i norgestoppen.

Råder til ignorering

Gjelle har vært bordtennisleder i mange år. Han mener at disse bestemmelsene har fått en langt annen konsekvens enn det han mener har vært heldig for

– Har du et idrettstalent som har lyst og mulighet til å bli en sterk idrettsutøver, så er mitt råd å hoppe bukk over disse bestemmelsene. Så får man heller ta den eventuelle straffen som det vil medføre i etterkant, sier Gjelle.

I praksis betydde dette at Haugen Gjelle deltok i konkurranser i et langt større geografisk radius enn hva som er tilfellet for de fleste andre på hennes alder.

– Vi hadde vel knapt lov til å dra til Narvik for å være med på bordtennisturnering. Men vi reiste både til Tromsø, Bodø og Mo i Rana for å konkurrere i ulike turneringer. Men det var vi også helt nødt til, sier Gjelle om årene hvor de skulle ha forholdt seg til bestemmelsene for barn, satt opp av Norges idrettsforbund.

– Mikroidrettene sliter

– Hva tenker du om disse bestemmelsene etter å ha fått barneårene litt på avstand?

– Min mening er at disse bestemmelsene bør fjernes fra idretten. Maja er ikke den eneste som har slitt med disse bestemmelsene. Her til lands er bordtennis en mikroidrett. Får man opp en utøver som har et ønske om å ta idretten noen steg lenger enn gjennomsnittet, er det veldig mange som sliter. Og jeg tør å våge påstanden at det er mange talenter som faktisk går med i sluket her. For disse bestemmelsene er lagd for store lagidretter, ikke mindre idretter som ikke har så stor oppslutning, sier Gjelle.