Motstander og vertskap er Grytøy i sesongens første runde i 5.-divisjon for klubbene Ofoten og Sør/Troms.

Ibestad vant 5-3 sist gang lagene møttes med Grytøy som hjemmelag. Også den gang i serieåpning, men for 10 år og 363 dager siden i daværende 4.-divisjon.

Denne gang blir det neppe like enkelt for et purungt Ibestad, som står overfor divisjonsavdelingens mest rutinerte mannskap. Grytøy har blant andre tidligere allnorske 1. og 2.-divisjonsspillere som Rune Schultz og Rudi Pedersen i kamptroppen, og har fått tilganger fra fjorårets 4.-divisjon gjennom spillere fra Grovfjord og HIL 2.

Ibestad stiller uten klubbens toppskårer gjennon tidene, superveteran Vegar Johnsen.

– Jeg sliter med den ene akillesen og må vente noen uker til, sier Johnsen.

Han kunne blitt den eneste på banen som også spilte sist gang Ibestad spilte a-kamp. Det skjedde 2. oktober 2007, og endte med 0-7 for HILs c-lag på Harstad stadion. Johnsen var den som skåret det hittil siste målet for Ibestad på a-lagsnivå da han ble tomålsskårer i 3-2-seieren over Lødingen 29. september for 10 år og sju måneder siden.

– Grytøy har veldig mange eldre og rutinerte spillere, mens vi stiller ungt med et guttelag. Det kan bli en tøff start, tror Johnsen.

Ibestad har spilt tre treningskamper i oppkjøringen, og har vunnet samtlige. To ganger er divisjonskollega Liland slått komfortabelt, mens det ble en knepen ettmålsseier over Salangens 2.-lag.

Trener Oddvin Røsand har også registrert at Ibestads tilbakekomst i den organiserte fotballen engasjerer ute på øyene.

– Det føles absolutt spennende. Engasjementet rundt seriestarten er stort i kommunen. Det er ingen tvil om at mange besitter sterke minner fra Ibestad stadion, sier Røsand.

Han kan vise til et ungt lag som kommer til kamp med sterke resultater fra vinterens kamper.

– Vi har spilt tre kamper i vinter. To mot Liland og ett mot Salangens rekrutter. Alle tre endte med seier, sier Røsand og utdyper:

– Men vi har jo ikke treningsforhold på stor bane. Derfor er disse tre kampene de øktene som vi har hatt på stor bane i vinter. Så vi er spente, sier Røsand.