5. juni i år skrev Harstad Tidende følgende:

Signalet er nådd fram til administrasjonen i Harstad Vikings. Både innad i organisasjonen - på lederplan og i spillergruppa, blant de mest ihuga tilhengerne, samt kanskje aller viktigst; de som betaler for driften av basketballklubben, er det mange som mener tiden er moden for å skifte ut amerikaneren. – Vi kjenner til denne holdningen, bekrefter Eidar Andreassen, daglig leder i Harstad Vikings. Woodson har vært med på å spille Vikings til kongepokal og to NM-sølv på tre sesonger, samt blitt kåret til finalespillets mest viktige spiller den ene anledningen.

Utenomsportslige forhold

For sponsorer, tilhengere og i klubben er ikke bare den sportslige pakken viktig. Etter det Harstad Tidende kjenner til, går tilbakemeldingene fra medspillere og tilhengere på flere forhold, også utenomsportslige.

Blant annet var det en uheldig episode i forkant av den ene finalekampen i vår som fikk personer innad i Vikings til å se rødt – samt stille spørsmål om kravene man setter til proffspillere som rollemodeller og forbilder.

– Det er flere forhold som gjør at enkelte er kritiske til å hente Mario tilbake, kommenterer Andreassen kort.

Woodson merket denne stemningen før han forlot Harstad i vinter. I et intervju hentydet han at tiden som viking antakelig var over.

– Jeg går dit jeg får mest penger. Det er lett å få tak i en ny Mario Woodson, sa han den gang.

Flott med engasjement

Daglig leder Andreassen omtaler Woodson som «en utvilsomt dyktig spiller». – Mario er veldig god når han er god. Samtidig kan han framstå som veldig dårlig når han først er dårlig. På banen har han generelt sett gjort svært mye bra for Vikings i tre sesonger. Vi har spilt tre finaler av tre mulige med Mario hos oss, understreker Andreassen.

– Er du da overrasket når mange krever at dere bytter ut Woodson?

– Jeg har for lenge siden sluttet å la meg overraske. – Hvordan tolker kravet om utskiftning av en såpass betydningsfull spiller?

– Det forteller oss at engasjementet rundt Vikings er stort, noe som i seg selv er flott. Folk bryr seg, og det ville vært kjedelig om ingen hadde meninger. – Har dere tenkt å tilby Woodson ny kontrakt? – Vi gjør foreløpig ingenting. – Har dere kontaktet agenter for å sjekke ut andre spillere enn Woodson?

– Ja, det har vi gjort. – Jeff Rogers og Björn Risshall er allerede signert. Vi skal nok ha flere utlendinger enn disse. Det kan være at vi henter en europeer eller en amerikaner, kanskje begge deler. Det hele avhenger av klubbøkonomien, hva sponsorene stiller opp med, samt hvordan stallen ellers blir, sier Andreassen.

Mario Woodson reiste seg etter en elendig forestilling i bortekampen mot Asker, men innsartsen var ikke tilstrekkelig for Vikings. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø