Berset gir seg etter å ha vært hovedtrener i to sesonger, og assistenttrener fem sesonger før han rykket opp i høvdingsetet.

Basketballtreneren kan skilte med utrolige seks finaler, som ga én kongepokal, på sine sju år i trenerstaben.

Utfordrende

– Trenerjobben er veldig tidkrevende. Den er så mye mer enn bare å stille på trening, samt knyte på seg slipset før kamp. Man kan ikke brenne lyset i begge ender gjennom hele livet, sier Berset om hvorfor han gir seg.

Han ga Vikings beskjed før finaleserien i vinter.

– Sportslig sett har det vært fantastisk. Ingen andre har vært med å lede et lag til seks finaler på rad i basketballigaen. Samtidig har det vært utfordrende år. Hver fredag har stort sett vært en fest, men det har vært tunge tirsdager både i november og februar. Men vi hadde ikke kommet dit vi er uten å gå gjennom de tyngste dagene. Heldigvis har vi hele tiden klart å holde gassen i bånn, og vært kompromissløse overfor de målene vi hele tiden har satt oss.

Ute

– Når jeg ser tilbake på veien spillerne, lederne og jeg har gått sammen, må jeg si at den har vært givende, oppsummerer Berset.

Han kommer ikke til å ha noen rolle i Vikings kommende sesong.

– Når man har vært sjefen, går man ikke tilbake til en annen rolle. Sier man ja til å være litt involvert, ender det med at man går inn med hud og hår. Derfor er jeg helt ute av systemet. Kommende sesong skal jeg se kamper, og basketball skal være bare underholdning og kos, sier han.

oak@ht.no - 911 01 861

Tore Berset, Harstad Vikings Foto: Øyvind Askevold Kaarbø