Lørdag og søndag ble det arrangert bordtennisturnering i Seljestadhallen. Rundt 60 utøvere fra forskjellige klubber deltok. Arrangør Kanebogen Bordtennisklubb stilte med 12 deltakere. Regionsturneringen hadde tilreisende fra store deler av Nord-Norge, samt Bergen og Kiruna.

Vil bli god

Flere av vertsklubbens spillere har store ambisjoner. Andreas S. Ytterstad (14) vet hva han vil oppnå.

– Min ambisjon i bordtennis er å bli god, og til slutt kanskje å få spille på landslaget, sier Andreas.

Sander Nilsen (15) startet med bordtennis i Kanebogen for seks år siden. Han forteller at han holder på med sporten siden den er spennende å drive med, og at det er gøy å spille kamper. Også han håper på å nå langt.

– Mitt mål i bordtennis er å bli nordnorsk mester, sier Sander.

Gøy å konkurrere

Flere av ungdommene synes det beste med bordtennis er å få delta på slike turneringer hvor man møter mange utøvere fra andre klubber rundt om i landet.

– Det er gøy å konkurrer på slike turneringer som dette. Det er fordi at man møter mange forskjellige typer folk siden det er en individuell sport. På turneringer som dette konkurrerer man også mot folk som kommer fra forskjellige steder, sier Kristin Breivik (15).

Hun forteller at bordtennis er interessant fordi det er en sport som foregår i hurtig tempo.

Talenter

Fredrik Vahl (13) fra Kanebogen Bordtennisklubb presterte best av deltakerne i klubben. Han kom på andreplass i nybegynner 15-klassen, og en tredjeplass rekrutt 13-klassen. Han forteller at han hadde som mål for turneringen å prestere best mulig.

– Jeg er kjempefornøyd med resultatene. Jeg føler at jeg har prestert mitt beste utover hele turneringen, sier Fredrik.

Turneringsleder Dagfinn Kristiansen forteller at alle utøverne fra Kanebogen Bordtennisklubb er fornøyde med sine prestasjoner, og det har vært mange utfordrende kamper siden det dukket opp flere dyktige spillere fra andre klubber.

Fornøyd

Kristiansen er fornøy med årets turnering og han har fått ros av andre klubber. Han forteller at turneringen har holdt tidsskjemaet og at alle deltakerne på turneringen har hatt det bra.

Smash: Kristin Breivik (15) fra Kanebogen Bordtennisklubb skyter en hard smash mot sin motstander. Foto: Fredrik Haagensen
Serve: Dina Høgås Thorsen fra Kanebogen Bordtennisklubb gjør seg klar for serve. Foto: Fredrik Haagensen
Konkurrerer: Vebjørn Winther (15) fra Kanebogen Bordtennisklubb kjemper om seieren. Foto: Fredrik Haagensen