Utsagnet er også navnet på boka til tidligere fotballproff Anders Jacobsen, som spilte både for Stoke, Sheffield United og Notts County i England. Han har også spilt for Vålerenga, Lillestrøm, Skeid og Start.

Jacobsen er første navn som slippes av foredragsholdere som kommer til Nordnorsk Fotballkonferanse i Harstad 27.–29. januar.

Relevant

Det blir et innslag mange i Harstad-fotballen bør få med seg, mener styreleder Bjørn Ludvigsen i HIL og administrativ leder Daniel Kvile i Hålogaland Fotballkrets. Klubben og kretsen samarbeider om konferansen.

– Vi gleder oss til det vi håper og tror blir en inspirerende og lærerik konferanse. Anders er først ut. Vi tror dette blir et nyttig og svært relevant innlegg til trenere, spesielt i barn- og ungdomsfotballen, sier Bjørn Ludvigsen.

Jacobsen har trent a-lagene til Strømsgodset og Skeid. Han har også vært barnefotballtrener i Årvoll i mange år. Nettopp fra sistnevnte hentet han ideen til sin egen bok med navnet «HJELP, jeg har blitt FOTBALLTRENER», som kom ut tidligere i år.

Han har praktiske råd og tips, som alle barnetrenere og foreldre med fotballspillende barn kan lære av. Nettopp derfor er han hentet til konferansen. Og den tidligere fotballproffens budskap er viktig, ifølge Øyvind Larsen, fagutvikler trener- og spillerutvikling i Norges Fotballforbund.

– Aller mest til de som rister på hue over Norges tilnærming til barnefotballen. Det vil lønne seg. For unga. Både for flest mulig. For lengst mulig. Og best mulig, skriver Larsen etter å ha lest Jacobsens betraktninger i bokform.

SAMARBEID: HIL og fotballkretsen arrangerer i samarbeid. Her ved styreleder Bjørn Ludvigsen og administrativ leder Daniel Kvile. Foto: Nordnorsk Fotballkonferanse

Vil involvere deltakerne mer

Neste års konferanse blir den sjette, og den første i full skala etter koronapandemien.

– Vi skal som alltid ha et sterkt faglig program og gi deltakerne noe håndfast å ta med seg hjem til klubbhverdagen. Samtidig jobber vi med å utvikle konseptet og se på alternative opplegg for å involvere deltakerne mer og gi deler av konferansen enda større lokal forankring. Dette har vi troen på vil løfte opplevelsen og utbyttet deltakerne har av å være der, sier Daniel Kvile.