Prosjektet «Idrettsbyen Harstad» har som mål å utarbeide en overordnet plan for utvikling av idrettsanlegg i kommunen.

Onsdag kveld ble ei prioriteringsliste på fem punkter lagt fram for tilhørere i auditoriet ved UIT Harstad.

1.-prioritet - ishall med flerbruk

Starte arbeidet med et ishall på Kanebogen stadion, som også skal romme en basis turnhall, integrert gymnastikk-, motorikk- og kampsportanlegg tilpasset alle brukergrupper.

Idrettsrådet håper at dette anlegget skal ferdigstilles innen tre til fem år.

2.-prioritet - løypenett i marka

Starte arbeidet med en temaplan for turveier, løyper og stier. Det skal utvikles og tilrettelegges et sammenhengende nettverk av løyper i Harstadmarka tilpasset alle brukergrupper.

Planen skal prioritere prosjekter, som skal igangsettes og ferdigstilles innen fem år.

3.-prioritet - Kilbotn skistadion

Utarbeide en utviklingsplan for Kilbotn skistadion, som hovedarena for konkurranseidrett og skiaktiviteter tilpasset alle brukergrupper.

Planen skal være ferdigstilt i løpet av 2018.

Planen skal inneholde tiltak og prosjekter som sikrer Kilbotn skistadions posisjon som et internasjonalt, nasjonalt, regionalt og lokalt foretrukket skianlegg, og som kan få standarder som gjør det mulig å arrangere internasjonale renn.

4.-prioritet - flerbrukshall

Starte utredningen av en fremtidig Stangnes idrettspark med flerbrukshall for innendørs ballidretter, innendørs friidrettsaktiviteter tilpasset alle brukergrupper.

Utredningen bør være gjennomført innen 2023. Prioriteringen må ses i sammenheng med prioritet 5.

5.-prioritet - Harstad stadion

Starte utredningen av en fremtidig revitalisering og bruk av Harstad stadionområde, tilpasset alle brukergrupper. Egnetheten av alle anlegg på området må ses på, og det må planlegges for en bedre utnyttelse av området i et fremtidsrettet perspektiv.

Utredningen bør være gjennomført innen 2023, og arbeidet skal ses i sammenheng med prioritet 4.

– Må stå sammen

Idrettsrådets styre i samarbeid med daglig leder har utarbeidet det 50 sider store dokument, som ble fremlagt onsdag kveld. Styreleder Hilde Lilleng og daglig leder Magnus Ingebrigtsen er naturlig nok spente på hvordan idretten stiller seg til prioriteringslista.

– Nå starter debatten, og beslutningen tas på årsmøtet 5. april. Idretten har vært godt involvert i arbeidet, og våre tanker er basert på innspill fra medlemmene. Prioriteringene er testet ut på ei ressursgruppe, samt Visit Harstad, reiselivet, universitetet med flere. Vi har ikke møtt motforestillinger, og vi antar at vi ville blitt korrigert underveis om vi var på et sidespor, sier Lilleng og Ingebrigtsen.

De håper at idretten blir enige om veien videre på årsmøtet om 14 dager.

– Vi må for all del unngå at grupper settes opp mot hverandre innad i idretten. Vi må stå sammen for å sende et sterkt signal om hva politikerne skal være opptatt av, også fordi idretten som helhet vil bli satt opp mot samfunnsoppdrag for øvrig, sier idrettsrådslederne.