Norges Idrettsforbund (NIF) ønsket at flest mulig skulle melde seg inn i frivillighetsregisteret for å bli berettiget grasrotandelen til den 1. mars. Harstad Tidende skrev lørdag at fristen var satt til 7. januar.

– Den er nå løst litt opp. For å være garantert med fra start i mars vil vi ha inn registeringen innen 1. februar, sier rådgiver for frivillighetsregistreringen, Bjarne Rosted.

Den nye datoen ble bestemt i går.

Dette betyr ikke at fristen er absolutt. Melder ett lag eller forening seg inn etter 1. februar betyr dette at de sannsynligvis ikke er med når fordelingen starter opp 1. mars.

– Vi vil kontinuerlig oppdatere listene hos tippekommisjonærene, men oppfordrer alle til å registrere seg så fort som mulig.

Rosted kan berette at det totalt per 8. januar var 1650 lag og foreninger som har meldt seg inn. Det fnnes ikke noe spesifisert oversikt men ett estimat på lag og foreninger som er berettiget ligger på et femsifret antall.

Norges Idrettsforbund opplyste i går på at det var rundt 10 prosent av de berettigede lagene som hadde meldt seg inn.

– Det kjenner jeg ikke til, sier Rosted.

Noen detaljert oversikt over hvilke lag som er med finnes ikke. Skal man derimot gå ut i fra antall lag i Hålogaland Fotballkrets er det seks og en halv klubb i kretsen som er innmeldt.

De første utbetalingene til de som er innmeldt blir 1. april og skal etter planen bli utbetalt tre ganger i året.

Tipping spillerkort tipping spillekort Foto: Øyvind Askevold Kaarbø