Lørdag dømmer han treningskampen mellom de to nordorske eliteserielagene i fotball. Kampen finner sted på Bleik i Andøy.

– Godt tegn

– En milepæl i karrieren. Det er stort å få dømme en kamp med to tippeligalag, fastslår Eilertsen.

Unggutten, som fyller 20 år i begynnelsen av juli, blir satset på av fotballforbundet. I fjor var han tatt ut til satsingsprosjektet Norway Centre of Refereeing Excellence (NORCORE) i Oslo og Kristiansand. Eilertsen er allerede etablert som assistentdommer i eliten for kvinner og allnorsk 2.-divisjon for menn. Nå satser han litt ekstra som hoveddommer.

– Jeg har hatt ei positiv utvikling. Å bli forespurt om en slik kamp, tar jeg som et godt tegn. Jeg setter pris på å få en slik sjanse, og den viser at hardt arbeid og investering i dømmingen gir resultater, sier Eilertsen.

– Enklere å dømme

Som hoveddommer er han å se i 3.-divisjon. Det blir naturligvis noe annet å ha 22 elitespillere fra Tromsø og Bodø/Glimt å holde styr på.

– Når jeg går på banen, tenker jeg ikke på hvem spillerne er, men ser det som en helt vanlig fotballkamp.

– Spillerne på toppnivå er rutinerte og profesjonelle. Jeg tror det er lettere å dømme disse enn 3.-divisjonsspillere, sier Eilertsen.

Ambisjoner

Dommeren har tidligere røpet at drømmen er å få prøve seg i Europa. På kort sikt er målene å klatre på stigen nasjonalt.

– Å svare på hvor langt jeg kan nå, blir en ren spekulasjon. Ingenting er umulig så lenge jeg har tro på meg selv, og ikke gir opp underveis.

Eilertsen får satset mer når han dimitterer fra førstegangstjenesten i juli. Han skal studere i Harstad til høsten.

– Jeg utvikler meg ved å se andre dommere på tv, samt være nøye med evaluering og analyser av kamper jeg dømmer. Hvis det er mulig, forsøker jeg å få tak i video av egne prestasjoner. I tillegg får jeg hjelp fra veiledere og observatører, sier Eilertsen.

– Hvilken dommertype er du?

– Jeg håper ikke at jeg oppfattes som arrogant. Det er nok blitt lettere for spillere å kommunisere med meg. Den delen er forbedret etter hverts om jeg er blitt mer trygg på meg selv, sier Eilertsen.

KONTROLL: Spillere fra Medkila og Sortland i 3.-divisjon får en muntlig advarsel av Simen A. Eilertsen. Foto: Theodor Karlsen