Allerede er tett opp mot 20 lag påmeldt til det som kan bli den første sesongen med futsal i Hålogaland Fotballkrets. Fristen er utvidet ut uka i håp om at enda flere skal melde seg på.

Skånland OIF, Lødingen IL, Stokmarknes IL, Stålbrott IL og futsalklubben Nordpolen fra Narvik dominerer påmeldingslistene. Det er påmeldt lag fra 2009-årgangen til og med 2017. I tillegg er Stokmarknes påmeldt for senior, mens Harstad, Skånland og Vesterålen er påmeldt til serien i Troms.

Martin Myrlund i Hålogaland Fotballkrets opplyser at aktiviteten tilpasses ut fra antall lag, og noen årsklasser slås trolig sammen ettersom det er for få lag til å få aktivitet innad i enkelte årskull.

– Dette tar vi et felles møte med de påmeldte når endelig frist er over, sier Myrlund.

INITIATIV: Martin Myrlund er klubbutvikler i Hålogaland Fotballkrets. Foto: Ivar Hjelvik

Aktiviteten blir organisert som turneringsspill over et par helger.

– Det vil i så fall være første gang vi klarer å få til noe konkret futsalaktivitet. Å ha litt aktivitet er nøkkelen for å skape mer aktivitet neste sesong - å få vist fram hvor gøy det er og bygge videre på de som deltar, sier Myrlund.

Det er også kommet forespørsel fra lag i Bardu og Salangen, som heller vil reise halvannen time til Narvik eller Harstad enn å reise i tre timer til Tromsø for å spille.

– Vi har god dialog med Troms fotballkrets rundt futsalaktiviteten, sier Myrlund.