Cirka 250 personer er påmeldt til Arctic Challenge – dagen før Arctic Race of Norway braker løs. Det er et godt stykke unna målsettingen på 1.000 deltakere, som skulle toppe de 840 deltakerne i 2013.

- Vi ser ikke negativt på tallet. Det dukker nok opp mange når de ser det fine været. Vi rigger oss derfor med et stort sekretariat ved start på Sama, og tar imot både 500 og gjerne 1.000 personer. Vi har i alle fall så mange startnummer, sier Bjørn Tore Woll, leder i Harstad Cykleklubb.

Det serveres mat både på Nupen, Borkenes og Kvæfjordeidet for deltakerne som tar hele runden rundt Kvæfjord. Også kortløypa, som tar av i Sollia, byr på hyggelige overraskelser for syklistene. I tillegg trekkes ut store og fine premier.

- De 800 som deltok for to år siden hadde en positiv opplevelse. Egentlig bør de ha lyst til å delta også denne gang, men vi er selvsagt klar over at det byr på utfordringer for mange med tanke på at løpet denne gang er på en hverdag i stedet for i ei helg. De 600 vi mangler er fortsatt hjertelig velkommen, sier Woll.

Ifølge Woll skal TV2 lage et innslag fra løpet, og selveste Thor Hushovd gjør stas på deltakerne når han er til stede ved start.

- Jeg har en sterk oppfordring til harstadværinger og andre om å stille opp. Vi må alle ta tak for å støtte Arctic Race of Norway, sier han,

Narvikværingen Woll har også et annet motiv for å oppildne lokalbefolkningen.

- Vi må jo knuse Narvik, og kan ikke la oss slå av nabobyen. Og tenk, det sier jeg som kommer fra Narvik.

Speaker blir Ronny Fyhn Hansen, og Woll lover at Fyhn Hansen kan hausse opp stemingen og framheve deltakere som ønsker ekstra oppmerksomhet.

- Bare gi et vink, så skal du få høre navnet ditt over høytalerne, humrer Woll.