Det kan Jan Meyer, Line Alea Hunstad og Einar Brinck-Hansen berette om mandag formiddag. Derfor håper trioen at den ærverdige grusbanen, som har omkranset Borkenes stadion til dags dato, går en usikker framtid i møte.

– Vi har ei god friidrettsgruppe som gjør det godt resultatmessig. Samtidig er kommuneøkonomien i Kvæfjord er i bedring. Derfor ser vi nå muligheten for at det skal kunne være mulig å realisere et slikt anlegg.

Forprosjekt

Prosessen med å realisere dette friidrettsanlegget er allerede påbegynt i forprosjektssammenheng.

– Vi har engasjert Bodø-firmaet Svein Aune AS for å levere et forprosjekt i denne sammenhengen. Det har vi betalt 40.000 kroner for. Så skal prosessen etter hvert politisk behandles. Det neste steget er å få dette anlegget inn i kommuneplanen, sier Meyer.

Han understreker at prislappen på anlegget ifølge forprosjektet vil ligge på rundt 5 millioner kroner .

– Dette er et beløp som kommunen må garantere for om prosessen skal kunne sluttføres. Men det er i realiteten et langt lavere beløp det er snakk om. For i dette regnestykket er det beregnet spillemiddelfinansiering på rundt 2 millioner og momsfradrag på 1 million. Da sitter man igjen med en regning pålydende 2 millioner kroner, sier Meyer.

Kvæfjord ILs mann, som også sitter i kommunestyret, melder også om positivitet for å realisere idrettsanlegget. Det gjelder både i den politiske fløya og hos administrasjonen, sier Meyer.

– Viktig prioritering

Friidrettsleder Line Hunstad er veldig positiv til planene om å oppgradere friidrettsbanen i kommunesenteret.

– At dette er en prosess som tas tak i fra politikerhold, er absolutt positivt. Til nå har ikke fasilitetene på Borkenes holdt mål for konkurransefriidrett. Derfor har vi til nå vært nødt til å til sammen bruke en time til og fra trening på Stangnes. Ved å få slike fasiliteter tilgjengelig sentralt i Kvæfjord, vil vi det gi oss oppgraderte forhold for å holde med vår idrett. Samtidig vil det også gi våre utøvere muligheten til å trene når de vil, og ikke være avhengige av når foreldre eventuelt kan kjøre dem på trening, sier Hunstad om kommunens friidrettsmiljø. Det teller i dag mellom 15 og 20 utøvere.

– Tilskudd til idrettstilbudet

Også konstituert rektor på Rå videregående skole, Einar Brinck-Hansen, ser at det tiltenkte friidrettsanlegget kan være en positiv anleggelse, også for skolens del.

– I forhold til vår idrettslinje, vil en slik anleggelse kunne bidra til å gi være elever et utvidet tilbud, sier Brinck-Hansen.

Han understreker at naturen selv begrenser bruken av idrettsanlegget som ligger et steinkast unna på Borkenes.

– Det blir bart i begynnelsen av mai, mens snøen kan legge seg i oktober. Da er det klart at vår bruk av et nytt friidrettsanlegg vil begrenses. Men i månedene med skole hvor anlegget ellers kan brukes, vil dette utgjøre et nyttig tilskudd for skolens del, sier Brinck-Hansen, og utdyper:

– Vi har levd en stund med dagens forhold, og ser det ikke som veldig viktig for vår del å realisere anlegget. Men det gjør jo sitt til at vi får enda bedre praktiske treningsforhold for våre elever. Vi ser på dette som et tilskudd til våre idrettsanlegg, som i perioder av året vil gi våre elever ekstra muligheter, sier Brinck-Hansen.