16-åringens drøm brast om å få kjempe i finalen i verdensmesterskapet i kickboksing for junior.

Farstad Grøttem røk for tyrkiske Selcan Taniverdi fredagens semifinale. Dermed deler hun bronseplassen i lettkontakt for utøvere over 70 kilo med forhåndsfavoritten Sarah Keaney.

– Da kampen var ferdig, kjente jeg umiddelbart at bronsemedalejn ikke betyr noe. Jeg har fortsatt ikke lyst på den. Målet var finale, sier ei svært skuffet Farstad Grøttem noen timer senere.

– Men når jeg ser den tyrkiske jenta i finalen, tenker jeg at i alle fall den ene av tre dommere mente at jeg fortjente å være der, sier Farstad Grøttem.

Dårlig følelse

Hun tapte semifinalen 1-2. To dommere holdt den tyrkiske jenta som best. Den tredje mente Farstad Grøttem skulle ha vunnet. Tyrkeren tok den første runden, mens andre runde gikk til Farstad Grøttem. Den tredje var jevn.

– Umiddelbart tenkte jeg at det var en dårlig kamp fra min side. Det virket som om jeg var treg i bevegelser, spark og slag. I etterkant har jeg sett opptak av kampen. Bildene viser at jeg var langt mer eksplosiv enn jeg selv trodde. Jeg mener kampen er et bevis for at jeg fortjente å være i VM. Det samme kan sies om de øvrige norske utøverne. Vi har hevdet oss, sier Farstad Grøttem etter å ha fått roet seg og evaluert innsatsen.

- Verdig VM-plassen

I hjørnet hadde hun klubbtrenerne Ole Martin Røberg og Nina Røberg fra Tjeldsund Kickboxing Klubb. De mener utøveren kjempet seg inn i kampen og sørget for at den ble veldig jevn og spennende etter en litt trå start.

– Marlene viser at hun er verdig en plass i VM. Dette var hennes aller første juniorkamp internasjonalt, og hun har to år igjen i juniorklassen, påpeker trenerparet Røberg, som nå tar farvel med utøveren.

Farstad Grøttem er flyttet til Oslo og tar overgang til klubben Fighter etter VM. Der vil hun få daglig oppfølging av landslagstrener Daimi Akin.

– Vi er utrolig stolte av Marlene. Hun tok gullmerke som 14-åring, og fikk dispensasjon til å konkurrere i seniorklassen sist sesongen. Her vant hun to NM-gull – og nå en super innsats i VM. Hennes tid kommer bare med litt tålmodighet, sier trenerne.

– Hvis jeg ikke bytter fra lettkontakt til ringen og fullkontakt neste år, skal jeg komme tilbake om to år og knuse motstanderne, sier ei innbitt Farstad Grøttem, som gleder seg til satsingen i Oslo.

– Men Tjeldsund vil alltid være klubben i mitt hjerte. Jeg er stolt og synes det er stas å representere klubben i VM.