Det blir slått fast i dag, etter at Rogers har vært under legens lupe. Han går nå inn i et opplegg av fysioterapi og medisin.

Rogers sier selv torsdag at det ikke blir aktuelt å spille de to neste kampene. Om det blir en fjerde og femte kamp, kan Rogers' ankel være god nok igjen.

- Vi har konstatert at det ikke er snakk om brudd. Og det er bra. Men ankelen er hoven, sier Alexander Bray torsdag.

Vikings står dermed uten sin mest sentrale playmaker, ballfordeler og dribleartist i det andre og tredje møtet mot Asker Aliens fredag og søndag.

Rett i dørken

Rogers ble felt et stykke ut i den første finalekampen, i et tett oppgjør mot Aliens-spilleren Christian Hinsch. Rogers landet forkjært, og gikk i dørken som en tomsekk, mens han skreik. Hinsch ble stående over ham med en unnskyldende mine. Et par minutter senere lå Rogers på sidelinja med fot til værs og ispose rundt.Etterstudier på video viser at det dreide seg om et rent ulykkestilfelle. Rogers lander med ene foten på forfoten til Hinsch, og vridningen er et faktum.

Da han kom hjem til Harstad ved midnatt onsdag dro han rett på sykehuset, og fikk en stabiliseringsgips på ankelen.

Assistenttrener Alexander Bray sier Rogers er viktig, men Vikings er noe langt mer. Han er sikker på at det øvrige laget henter ut det som er nødvendig for å straffe Aliens fredag, etter at Vikings ble overkjørt i Vollenhallen onsdag.

Ikke så dårlig

- Stopp en hal. Vi spilte ikke SÅ dårlig. Aliens spilte veldig mye bedre, og det klarte ikke vi å ødelegge, er Brays beskjed til den som måtte mene at Vikings ikke leverte maks i førstekampe mot Aliens.

- Vi skårte jevnt og trutt, og ramla slett ikke sammen, sjøl om det i flekkene ikke var hundre prosent tett i forsvaret. Men Aliens fikk omtrent dobbelt så mye uttelling på det de foretok seg, og var rett og slett veldig gode og vanskelige å ha med å gjøre.

Det tenker Bray, hovedtrener Tore Berset og resten av Vikings-laget, rette kraftig opp fredag.

Med eller uten Rogers' ankel.