Etter nærmere 20 år i spillet syns Rogers det er på tide å knytte seg til en klubb for mer enn ett år om gangen. Både Rogers og Harstad Vikings er fornøyd med 2-årsavtalen, som ble inngått på basketballklubbens kontor onsdag.

– Ikke siste kontrakt

– Det gir en viss trygghet å vite hvor jeg skal være de neste årene, men jeg måtte bli en gammel mann før jeg innså at toårskontrakter kanskje ikke er så dumt, humrer Rogers.

– Hvis jeg hadde visst - da jeg kom til byen noen år tilbake i tid - at jeg kom til å slå meg ned i Harstad og fortsatt ville være her i 2008, kunne jeg inngått en langtidskontrakt for lenge siden.

Han har spilt for Vikings i seks sesonger. Ytterligere to skal plusses på merittlista - minst.

Daglig leder Eidar Andreassen blir ikke overrasket om klubben og Rogers om to år inngår enda en spillerkontrakt.

– Jeg ser slett ikke bort fra at han kommer til å spille for oss i mer enn to sesonger framover. Jeff er flink til å trene og holde seg i form. Det er umulig å si hvor lenge han varer, men det bli i alle fall i tre år til, spår Andreassen.

Skuffelsen

Med en fersk toårsavtale i hånden tar Rogers én dag om gangen. Først for to uker siden var han klar for å spille igjen etter ankelskaden han pådro seg under finalespillet i mars.

– En idrettsutøver varer ikke forevig. Forhåpentlig kan jeg fullføre denne avtalen, så får vi se hva framtiden bringer. En ting er sikkert: Det er ikke gitt at man får oppleve morgendagen. Som spiller kan man bli utsatt for skader, som tvinger deg til å slutte. Alle så hva som skjedde med meg i år. Det hadde vært kjipt å avrunde karrieren på sidelinja. Jeg ønsker å spille til jeg slutter, sier han.

Rogers har aldri vært mer skuffet enn da han selv røk ut av finaleserien mot Asker - og gullsjansen var spolert for laget.

Motivert

Amerikaneren har hatt mer suksess enn de fleste utøvere - uansett idrett - opplever i løpet av en karriere. Hele åtte ganger på rad har han spilt sluttspillfinaler. To ganger i Georgia og NM-triumfen med Vikings er de tre høydepunktene.

– En stor motivasjonsfaktor for å gå løs på nye to sesonger er lysten til å bli mester med Harstad minst én gang til, sier en fortsatt sulten 35-åring.

Rogers har vunnet kongepokalen, og har i tillegg fem finaletap på sine seks år i Vikings-trøya. Han er basketballigaens mestscorende spiller gjennom tidene med 3404 poeng fordelt på 153 kamper. Rogers er nummer to på lista over spillere med flest kamper for Vikings, bare slått av Sanel Gabelas 179 spilte kamper.

oak@ht.no - 911 01 861

Jeff Rogers signerer en toårskontrakt med Eidar Andreassen og Harstad Vikings Foto: Øyvind Askevold Kaarbø