På ht.no vil vi følge redningsaksjonen nøye i timene og dagene som kommer. En søyle vil vise hvor langt det er igjen til den første bøygen er nådd - det akutt kritiske beløpet på 500.000 kroner som må være på plass allerede fredag 19. desember.

Søylen går til 1,2 millioner kroner, som er klubbens samlede gjeld og beløpet daglig leder Eidar Andreassen og Co. trenger for å få arbeidsro og tid til å utvikle klubben både administrativt og sportslig.

Søylen blir oppdatert så fort vi får tilbakemelding om bevegelser på kontoene som registrerer innbetalinger til de ulike støtteaksjonene.

– Lysene slukkes om vi ikke kommer over 500.000 kroner innen fredag, sier Eidar Andreassen til ht.no onsdag kveld.

Avgjørelsen om klubbens framtid kan bli tatt allerede på styremøtet torsdag kveld klokka 18.

– Hvis ikke søylen er endret innen styremøtet starter tror jeg det er kveld og mørkt for Vikings allerede i løpet av møtet torsdag, spår Andreassen.

Onsdag kveld er det kommet inn lovnad om cirka 230.000 kroner. Disse pengene kan imidlertid ikke Vikings bruke til gjeldsnedbetaling før giverne ser at totalsummen oppnås.

– Vi vet at mange har lyst til å hjelpe, men alle venter på hverandre. I løpet av torsdag er det nødt til å løsne. Det vil være helt for jævlig om alt arbeidet vi har gjort over alle disse årene skal ende med at klubben må dra inn årene i løpet av noen få dager, sier en hardtarbeidende daglig leder.