Frida Stabell tok en fin andreplass i jenter yngre junior, mens Johannes Simonsen endte på en tredjeplass i gutter yngre junior. Dette i skarp konkurranse med klatrere fra blant annet Bodø, Lofoten, Harstad og Midt-Troms. Klatreklubbene fra Evenskjer og Harstad stilte med 15 deltakere, og markerte seg dermed både med bredde og gode resultater.

– Vi jobber målbevisst mot å rekruttere og utvikle, og vi ser at dette gir resultater, sier lagleder og trener Øyvind Karlsen.

Evenskjer klatreklubb har i tillegg til Polarcup vært representert i norgescup og i norgesmesterskap.

Polarcup i Harstad

Helgens Polarcup i Kabelvåg, arrangert av Lofoten Tindeklubb, innledet sesongen for den regionale konkurranse-cupen for klatrere i den nordlige landsdelen. Allerede til helgen er det ny konkurranse i Tromsø, og 10. februar går Evenskjer klatreklubb og Harstad klatreklubb sammen om å arrangere konkurranse i Hålogalandshallen. Deretter står Leknes og Narvik for tur.

– Interessen for Polarcupen er stadig stigende, og 10. februar har vi håp om at mange tar turen til Hålogalandshallen. For å delta, men også for å se på, sier Øyvind Karlsen.

Stor interesse

Klatring er en sport som bokstavelig talt er på opptur i regionen. Evenskjer klatreklubb var blant de første ut, med vegg i Skånlandhallen og klatretårn på isbadestranda.

Nå har også Harstad klatreklubb fått gode fasiliteter med klatrevegg og buldrerom, henholdsvis i Hålogalandshallen og Harstadhallen.

Nylig åpnet en ny vegg på Stokmarknes, og også på Andenes har man finansiering klar for en ny vegg.

– Dette lover godt for rekruttering og Polarcupen i de kommende år, sier Øyvind Karlsen.

Laget: Evenskjer klatreklubb og Harstad klatreklubb markerte seg på flere måter under helgens Polarcup i Kabelvåg. Bak. f.v.: Håkon Tunes, Tarjei Torgersen, Rebekka Pettersen, Beate Linaker Dybvik, Marte Nilssen, Sofie Rebekka Sæther, Emil Simonsen, Øyvind Karlsen, Gunn Stabell og Nina-Beate Jakobsen. Foran f.v.: Saga Jensen, Synne Stavli, Anja Stabell, Frida Stabell, Aurora Øverland Henriksen og Johannes Simonsen. Foto: Kjell Rune Henriksen