Dagens dommere er avslørt, og blir Kjell Løvold fra Flau bris, Jesper Dam fra Danmark og Torkild Rødsand fra BSI.

Vikingsspilleren Björn Risshall er strøket fra spillerlista, ettersom han pådro seg ryggskade i kampen mot Tromsø. Ellers er oppsettet det samme som mot Tromsø, og spillerne varmer opp i friskt og raskt tempo.

Ammerud, med nestor Torgeir Bryn og med de tidligere Vikingsspillere Gazmend og Ftim Troni i stallen, stiller opp. De er ni spillere, mot Vikings ti i kveld. Et ikke spesielt høyt lag, men kjapt og giftig. Vikings skal ikke ta for lett på det.

Overvettes mange er det ikke som har tatt fri fra snømåkinga og møtt fram på denne onsdagskvelden. Anslagsvis 300 ballfeststemte tilhengere pryder tribunen.

1. periode

Ammerud bryter returen, og med rå styrke hevner Bryn seg med to vakre poeng, og setter i tillegg et bonusskudd. 4-4.

Ammerud setter en dønker med tremomentskombinasjon, finte, dribl og skjønnsøm mellom beina fra et vaklende Vikings-forsvar. Torgeir Bryn flyr. 4-8.

Vikings svarer, og setter et par tøffe og tette skåringer, for det meste ved hjelp av Jeff Rogers. Ammerud klarer ikke å svare, og reprisene er i gang: Nick Billings snapper et dårlig Ammerudskudd, som Jeff Rogers effektivt returnerer, enten sjøl eller ved hjelp av for eksempel Fredrik Knutsen og Sanel Gabela. Som lyn fra klar himmel står det 18-8, perioden er omtrent halvspilt og Ammerud tar taimout.

Orji Okoroafor smetter inn en flott trepoenger, og Nick Svarer før han har pusta ut. Torgeir Bryn er ei urmakt i seg sjøl der han enten snurrer rundt som en uinntakelig gigantisk vindmølle, eller bare står i veien rett og slett. Han er en stor runde å komme rundt, synes Jeff Rogers.

Sanel Gabela setter et utmerket trepoengskudd, stillinga er 22-13.

Torgeir Bryn blir idømt offensiv feil, og er ikke enig. El-Safadi banner over sine flerfoldige skudd som ikke går inn. Ingen av lagene presterer briljant basketball i sluttminuttene. Perioden ender på 22-15.

2. periode

Men Bendik Myhrer kan også gjøre kort prosess av straffer, og det står 34-27 sekunder før halvspilt periode.

Fredrik Knutsen dykker inn i angrep som en svensk jetjager, blir stygt tatt, og setter begge straffer. En hel del blir utrettet på begge lag, men det er Bendik Myhrer som til slutt legger et langt svev av en trepoenger fra nitti graders vinkel i det sjuende minutt av perioden. Kjempelekkert, og 40-27.

Ammerud tar nok en taimout, og Svein Bryn setter to straffer deretter. Vikings mister grepet over forsvaret switt idet perioden går inn i sluttfasen. Det er en hel del attogfram før Bendik Myhrer setter ytterligere et eventyrlig langskudd 46-31. Adam Finstad sikter inn sin hittil lengste trepoengsforsøk, og det mangler et åjngrann. Ingen av lagene klarer å sette poeng siste minuttet, og dermed ebber perioden ut på 46-34.

3. periode

Badboni El-Safadi forsøker seg som brøyteplog, men Vikings-forsvaret er denne gangen konstruert av berg og stål. Han får offensiv feil i stedet for poeng. Vikings svarer, og det står 52-39.

Pass opp for Ammeruds uhyre gode Millah Kombat. Høy, lynrask smart og vanskelig håndterbar.

Nick Billings viser hvor hallmestern har plassert kurven. Han setter ballen gang etter gang, og bare Bendik Myhrer skårer mer. Og der vil Fredrik Knutsen ha sine. Vel halvspilt periode, og Vikings leder 61-46.

Vi går inn i en fase med relativt fruktesløse angrep fra begge sider, med tunge tak, brytekamper under de respektive kurver og en hel del straffer. Poengene kryper sakte på, omtrent like mange fra hver side. Fitim Troni og Millah Kombat forsøker en flyger, og den hadde sittet som med spikerpistol, hadde kurven vært plassert litt annerledes.

JEFF ROGERS setter et viktig poeng, og setter stemning i saken. Men rytmen, musikken og flyten blir forstyrret av Millah Kombat som plugger utagbart en toer.

FREDRIK KNUTSEN lobber en lang en, 68-55. Like etterpå går Nick Billings i bakken etter et sammenstøt med en Ammerudspiller. Torgeir Bryn, så det ut som. Minuttet senere, mens Vikings er i angrep, har smertene nådd opp i erkjennelsen, og Billings synker i kne - og ned på magen. Han får forlate banen med hendene plantet lavt i mellomryggen. Perioden er over på 71-55.

4. periode

Ammerud vil ikke slippe taket. Etter to minutter er en hel del av Vikings-ledelsen spist opp, det står 71-62. Ammerud har det hakket mer travelt enn Vikings, og utviser stor kreativitet og dristighet. Vikings har slutta å skåre, og Ifiok Adahada gjør feil. Ammerud tar taimout, trener Ulf Landstrøm skal vel forsøke å drive tempo, trykk og smartness opp enda et par omdreininger.

Ammerud vet soleklart at skal det gjøres, skal det gjøres nå, når Vikings sin vane tro begynner å bli litt brattere i ryggen.

Fitim Troni setter to straffer. 71-64.

Jeff Rogers har ikke tenkt å gi noe gratis, men han må treffe på skuddene sine. Ammerud bryter, og Torgeir Bryn bråker inn sitt poeng nummer 15 og 16. Fitim Troni følger opp. 73-68.

Og VIKINGS KLARER IKKE Å SVARE! Usle fem poeng skiller lagene, noen sekunders spill i basketball. Og der setter Millah Kombat en av to straffer. 73-69.

IFIOK ADAHADA setter en toer. Kombat svarer med en dønk. 75-71. Jeff Rogers blir tatt i skuddøyeblikket, og setter poeng, men misser ekstraskuddet. Fitim Troni får poeng. Adahada misser på sin sjanse.

Orji Okoroafor misser på en trepoenger, og tapte muligens kampen for Ammerud. 77-74.

Vikings setter inn Nick Billings. Ammeruds glimrende langskytter Fitim Troni misser. Orji Okoroafor raider ensomt oppe på høyresida si, og blir tatt av Bendik Myhrer. Feil og to straffer. Okoroafor setter begge. 77-76, og Vikings skjelver på et tynt lag is.

JEFF ROGERS skårer Vikings' viktigste poeng. 79-76. Men Kombat dønker fremdeles. 79-78. halvannet minutt gjenstår.

Rogers misser, Bendik Myhre misser. Vikings tar taimout. Kampen - og sluttspillet - står med ett og vipper nifst. Noen gram tyngde i den ene eller andre retningen avgjør denne kampen - og Vikings videre skjebne i sluttspillet.

Ammerud har ballen. Fredrik Knutsen feiler mot Millah Kombat. Kombat dropper ballen - setter straffen midt i, og lagene står likt 79-79. Han setter også andre straffe, og AMMERUD LEDER.

BENDIK MYHRER SETTER EN TREPOENGER nydelig som nesten bare han kan. Nitten sekunder gjenstår. 82.80. Ammerud tar taimout på seksten sekunder igjen av denne bataljen.

Reportern teller neglene sine og gjør klar for de siste sekundene. Bendik Myhrer kaster inn fra sida. Orji Okoroafor feiler - og taper kampen ennå en gang. Tretten sekunder gjenstår. Jeff Rogers sette én - og én til. 84-80.

Etter to sekunders spill tar Ammerud en feil og en taimout. Okei, det finnes en sjanse i det nedsnødde helvete et sted. Ammerud offensiv. Jeff Rogers bryter fora nesa på Torgeir Bryn, og blir dermed kampvinner på SEKS SEKUNDER gjenstående spilletid.

Rogers setter første straffe. Han setter andre - klokkerent. Og kampen er over på stillinga 86-80.