Det var solid oppmøte i Storgata da Hans Majestet Kongens Garde spilte i Storgata onsdag formiddag. Hans Majestet Kongens Garde marsjerte langs havnepromenaden og til Generalhagen, der de hadde oppvisning med gatedrill og konsert med tretten nummer.

Major Eldar Nilsen sier at det var rørende å se så mange folk møtte opp for å få med seg oppvisningen.

- Det var som 17. mai. Folk møtte opp med flagg, og det var som et fugleberg av publikum her. Det var rørende å se, sier Nilsen.

- Vi ble nødt til å bytte om litt på nummer på grunn av at det begynte å regne, men det gikk fint. Litt nedbør må vi tåle, smiler majoren.

Jan-Erik Synnes, kaptein og kompanisjef, forteller at det aldri har vært så mange fremmøtte på en oppvisning i løpet av turneen.

- Det er kjempestas. Jeg merker at Harstad er en gammel garnisjonsby. Publikumsmengden var helt enorm, sier Synnes, som har anslått at det var rundt 2.500 i Generalhagen.

Musikk- og drillgardistene i 3. Gardekompani har spesialisert seg på parader, seremonier, konserter og militær presisjonsdrill.

– Våre musikk- og drillgardister er verdenskjent for sin rytme, presisjon og eleganse. Det er ekstra imponerende at dette er vernepliktige soldater, som har mindre enn et års trening bak seg. Men til gjengjeld trener de mer enn mange toppidrettsutøvere i løpet av året i førstegangstjenesten, sier oberstløytnant Jan Frederik Geiner, sjef for Hans Majestet Kongens Garde.

Her er deres progam i Harstad:

Onsdag 12. august

kl. 12.00-12.30: oppmarsj og gatedrill ved Generalshagen

kl. 13.00-14.00: konsert i Generalhagen

kl. 17.00-18.00: Slagverkerne deltar på lagpresentasjon Artic Race of Norway

Torsdag 13. august, Harstad

kl. 12.00-12.30: drilloppvisning Borkenes

kl. 15.00-17.00: hotspot med musikktroppen på Keipen

kl. 18.00-18.30: drilloppvisning på arenaområdet ved Høgskolen

kl. 21.00-22.30: Kirkekonsert i Harstad kirke