Presentasjonen vil finne sted fra Aspmyra stadion i Bodø. Byen blir sentral under kommende utgave av det internasjonale etapperittet i sykling, skrev Harstad Tidende allerede i juli i år.

Nå gleder andørjaværingen Knut-Eirik Dybdal seg til å røpe hele traseen. Rittets daglige leder får blant annet besøk av statsminister Jonas Gahr Støre under presentasjonen.

– Vi har i løpet av de første ti årene vært gjennom hele Nord-Norge, og vi har besøkt både Lappland i Finland og Trøndelag. Over alt har vi blitt møtt med et unikt engasjement fra fylkeskommuner, kommuner, næringsliv og folk som har skapt en herlig ramme rundt rittet. Nå gleder vi oss veldig til å lansere etappene for neste år, og starte arbeidet med å lage et flott arrangement sammen med alle våre gode samarbeidspartnere, sier Dybdal i en pressemelding.

Valget av Bodø for 2024-utgaven er naturlig da byen er europeisk kulturhovedstad neste år.

Tidligere proffsyklist og nåværende TV2-ekspert Dag Otto Lauritzen kommer også til etappelanseringen.

– Arctic Race of Norway er jo kjent som en stor folkefest i og for Nord-Norge, og jeg gleder meg veldig til å møte folk og oppleve all den positive galskapen langs løypa. Men i bunnen er det et sykkelritt i verdensklasse, med flere av verdens beste sykkellag på startstreken. Neste års løype byr på mange gode utfordringer for rytterne. I tillegg vil de som vanlig få en fantastisk nordnorsk naturopplevelse med seg hjem, sier Lauritzen i en pressemelding.