rro@ht.no - 476 09 926

Gårsdagens styremøte ga noenlunde positive signaler for klubben. Ifølge Hagenlund er det tre punkter som har vært hovedmomenter som er lagt til grunn for denne beslutningen.

¦ Aksjonen "vi blør for Vikings"

¦ Akkord på 75 prosent fra kreditorer

¦ Kostnadskutt der det er mulig innad i organisasjonen.

– Kombinasjonen av disse tre punktene gjør at vi ser grunnlag for videre drift, sier styrelederen.

Venter på flere svar

Kommunen ga i formannskapsmøtet mandag formiddag klarsignal for å kutte Vikings gjeld med de 75 prosenten de ba om. Begrunnelsen var den spesielle situasjonen klubben er i. Den totale gjelden til kommunen per 15. desember var 251.269 kroner. Det samme tilsvaret ga Harstad Tidende, den andre store kreditoren.

– Akkorden som vi hadde satt frist med til klokken 12 i dag har vært positiv fra de som har rukket og sett på det. Vi har forståelse for at ikke alle kreditorer har rukket å vurdere vårt forslag enda, sier styrelederen.

– Jeg tror også på at resten av kreditorene som ikke har svart er med på vårt forslag, mener Hagenlund.

Fortsatt usikkerhet

Det er likevel langt fra sikkert at klubben er berget. Begge de store kreditorene omtalt overfor har satt som krav at samtlige kreditorer, med unntak av reiseoperatøren og det offentlige, skal være med på gjeldssaneringen.

Totalt utgjør gjelden til reiseoperatøren, samt ubetalt skatt, merverdiavgift og arbeidsgiveravgift en million kroner.

Dette kommer i tilegg til kravene fra de nye sponsorene, omtalt i Harstad Tidende mandag. Dermed kan man på nåværende tidspunkt ikke slå fast om klubben er berget. Først etter at samtlige kreditorer og nye sponsorer har fått sine krav oppfylt vet vi om Harstad også i 2009 har et toppserielag i basketball.

Det er også uklart hvordan regnestykket i forhold til hvordan økonomien blir seende ute etter at klubben eventuelt er berget etter krisen.

Tøffe sparetiltak

Klubben skal selv i tillegg gjennom knallharde sparetiltak. Spillerlønninger skal kuttes. Det samme skal reise, og boutgifter.

– Det er noe vi skal gå igjennom i den nærmeste tiden, så jeg kan ikke gi noe konkret svar per i dag. Men det er for eksempel ikke sikkert vi reiser med 11 mann på borteturer. Vi kommer til å ta en dialog med de det gjelder, sier daglig leder Eidar Andreassen.

Han påpeker at selv om dette er den mest positive dagen så langt i krisen klubben er i, er det fortsatt en stor jobb som skal gjøres.

– Alle som bidrar er viktige for at Vikings skal berges. Fra han som henter varene, til de som mopper gulvet under kampene er sammen med våre kreditorer og sponsorer viktige. Det er fortsatt en knalltøff jobb for å få oss igjennom dette, sier Andreassen, som håper dette er siste gang klubben gjennomgår noe slikt.

Klubbens spillere ble orientert på sin første trening etter juleoppholdet i går kveld.

Ivar F. Hagenlund styreleder Vikings Foto: Øyvind Askevold Kaarbø