Det sier Mariann Vebostad Trudvang er årsaken til at hun har valgt å stille sin plass til disposisjon i Totonor-styret. Sammen med Eivind Nydal og Yngve Pedersen fikk hun beskjeden om at det var rettet en personlig mistillit mot henne.

Mistillitserklæringen kom på torsdag. Defor har NNTF det også kalt inn til ekstraordinær generalforsamling for nyvalg av nytt styre. Det går etter planen av stabelen lørdag 7. oktober. Der står det formulert følgende om begrunnelsen for hvorfor de tidligere styremedlemmene nå har fått mistilliten rettet mot seg:

«Mistilliten går på manglende respekt for eier, manglende forståelse for eiers forpliktelser overfor sine eiere og hovedorganisasjon. Det vises også til manglende forståelse for Totonor sin oppgave som bl. a. skal innlemme hele landsdelen, derav også ansvar for totalisatorkjøringer i hele landsdelen.»

– Hadde jeg gjort noe kriminelt, så skulle jeg også ha stått for det. Men dette er bare tull. Derfor er jeg også overrasket over at mistillitsforslaget ble rettet mot oss, sier Mariann Vebostad Trudvang om avgjørelsen som ble vedtatt etter at tre stemte for og to mot dette forslaget.

Økonomisk ansvarlig

Hun understreker at det å sitte i et driftsselskap i Totonor medfører et stort ansvar i forhold til selskapets økonomi.

– Vi har vært opptatte av å føre en ansvarlig økonomi i selskapet. Det er noe som vi alle har holdt høyt gjennom hele styreperioden. Samtidig føler jeg at forbundsleder Steve Strøm blander rollene sine, og prøver å legge seg opp i hvordan Totonor skal ledes videre. Det har gjort det vanskelig å kunne gjøre vår jobb, sier Vebostad Trudvang.

– Hvorfor har dere valgt å trekke dere i stedet for å bli igjen for å kjempe?

– For meg oppleves det som håpløst å sitte i et styre hvor man skal samarbeide om utviklingen sammen med travforbundets leder, sier Vebostad Trudvang.

Hun stiller seg også undrende til at NNTF-styremedlem Oddgeir Olsen ikke er inhabil i saken som en følge av sin posisjon som styremedlem i Totonor.

– Hvordan det er mulig å overse dette og gå videre er uforståelig for meg.

– Bekymret

Hun legger heller ikke skjul på at hun ser på travframtida med dystre øyne.

– Jeg er skremt over at en mann kan klare å rive ned idretten vår og alt som vi har bygget opp i flere tiår. Rapporter fra en god del travlag er at de er rasende over hvor nordnorsk travsport nå er på vei. Dette er så alvorlig at jeg er nødt til å se på dette med dystre øyne, sier det tidligere Totonor-styremedlemmet.

Vebostad Trudvang håper at den økonomisk fokuserte idealismen blir videreført.

– Jeg håper at valgkomiteen får inn nye styremedlemmer i selskapet som har en intensjon om å holde den sunne økonomien ved like.

Forbundsleder Steve Strøm ble kontaktet av Harstad Tidende søndag ettermiddag. Han ønsker ikke å kommentere Vebostad Trudvangs påstander i artikkelen som er rettet mot han på nåværende tidspunkt.