Et snaut år hvor det politiske konfliktnivået har vært på eksplosjonsnivå, har satt sitt preg på den regionale travsporten. Nå mener imidlertid den daglige lederen i Totonor at det er lov til å juble over utviklingen den seneste tida. Og det kulminerer med en løpsomgang hvor den sportslige tilstrømmingen er på et absolutt toppunkt.

– Søndag har vi til sammen 105 hester i løpsbanen når vi kjører vår løpsomgang søndag, sier den daglige lederen om løpsomgangen som kjøres med 95 hester i totalisatorløpene.

– Det mest gledelige er at dette er et resultat av en oppadgående trend som inkluderer hele landsdelen.

Skriften på veggen

For Totonors del var store typer og positive ordelag noe som var fremmedord for noen måneds siden. Da var det derimot svært trykket stemning. På bunnivået kom kun 47 hester til start. Det Norske Travselskap var bekymret, og tok en såkalt syretest av nordnorsk trav. Den manglende oppslutningen utgjorde en viktig del av grunnlaget for å ta i fra Nord-Norge sitt V75-arrangement.

– Jeg hadde fryktet at jeg ikke skulle stå i denne situasjonen på det nåværende tidspunktet. For den manglende oppslutningen var krevende å håndtere. Men det viser også at det finnes godt med hestefolk tilknyttet regionen som har funnet fram sine hester til tross for den politiske turbulensen som har preget avisoverskriftene i året som har vært. Og det beste av alt er at trenden peker den samme positive veien. Det kjøpes mye hest for tida og det fødes nye føll. Sportslig er det positiv driv i travsporten for tida, sier Storvik Ingebrigtsen.

– Feil avgjørelse

– 4. august kjøres det V65-omgang i Harstad i stedet for V75-fest. Hva tenker du om det i ly av de siste tallene?

– Det var en avgjørelse som var feil. Startlistene de siste omgangene er et klart bevis på det. Selv om man naturlig nok skjønner at vi ikke kunne fortsette med oppslutningen som vi hadde i vinter, så har vi klart å snu bunnpunktet til positiv sportslig utvikling.

Et annet aspekt som gjør søndagens løpsomgang ekstra spennende, er at Harstad travpark er alene om å levere travspill til Skandinavia i etterkant av Oslo Grand Prix-dagen. Det betyr at man håper på å stå igjen med solide omsetningstall.