Forutsetningen er at Harstad Vikings slår Ammerud i dagens kvartfinale. Da setter Woodson seg på flyet i Oklahoma, mens Rogers på sin side vender hjem til USA på grunn av sykdom i familien.

Woodson har hatt samtaler med både trener Alex Bray og styreleder Tore Berset for å komme til enighet om comebacket i Vikings-trøya. Nå er partene enige om en kontrakt for resten av sesongen.

– Mario er en fin flott fyr, og en dyktig spiller, sier daglig leder Eidar Andreassen, som forteller at amerikaneren er glad for å få muligheten.

Til Harstad i morgen

Planen er at Woodson pakker sakene sine og er klar når telefonen fra Harstad kommer i kveld med kampresultatet fra oppgjøret mot Ammerud. Går Vikings videre til semifinaler setter han seg på et fly fra USA tre timer etter kampslutt i Harstad. Han skal være fremme i Harstad torsdag. Ifølge trener Alex Bray forventes Woodson å stille på trening samme kveld.

– Vi skal forsøke å få flyttet treningen fra halv seks til senere på kvelden. Den eventuelle semifinalen er allerede lørdag på hjemmebane, noe som gjør at han må få all treningen han kan få sammen med laget.

Harstad Tidende gjorde gjentatte forsøk på å få Woodson i tale, men amerikaneren var på jobb og ikke tilgjengelig i går kveld norsk tid.

– Annen type basketball

Woodsons retur og Rogers avgang gjør at Vikings endrer utseende spillemessig. Laget mister sin soleklare ballfører, men får den tredje store spilleren laget har manglet gjennom hele sesongen.

– Laget må spille en annen type basketball. Fra å holde tempo, må vi spille saktere. Dette gir oss en stor utfordring. Mot Ammerud onsdag kan vi ha et relativt kortvokst lag uten Björn Risshall. Lørdag kan vi ha tilbake både Björn og Mario, sier Bray, som utpeker Ifiok Adahada som Rogers erstatter på ballførerposisjon.

– Alle må hjelpe hverandre, men jeg blir nok å styre enda mer fra benken om det skulle bli tilfellet.

Selv om Woodson er den eneste reservespilleren klubben har på lisens, er Bray klar på at han hadde ønsket amerikaneren uansett.

– Vi kjenner Mario, og han kjenner oss.

Daglig leder Eidar Andreassen tror spilleren er i brukbart slag.

– Når vi snakket med Mario i desember og ble enige om at han var en back-up-spiller for oss, sa han at formen skulle opprettholdes.

Økonomisk hinder

Det eneste som står i veien for en retur er det økonomiske, som ikke var 100 prosent sikkert i går ettermiddag.

– Vi har fortsatt noen følere ute blant våre sponsorer, men jeg tror det skal ordne seg. Det er snakk om penger til flybilletter samt noe lønn, sier Andreassen.

Går Vikings til finaler, og de går til fem hele kamper varer kontrakten ikke lenger en til slutten av mars. Semifinalene er allerede avviklet om en og en halv uke.

Woodson spilte tre sesonger for Harstad Vikings og fikk ikke tilbud ny kontrakt på etter forrige sesong. I august sa styret nei, selv om trener Alex Bray ønsket spillerens tilbakekomst. Grunnen var utenomsportslige problemer med Woodson. Nå går det likevel mot at amerikaneren kommer til Harstad og spiller sammen med sin erstatter og landsmann Nick Billings.

FAKTA:

Mario Woodson

Alder: 32

Høyde: 204 centimeter

Meritter i Norge: NM-gull og to NM-sølv

Statistikk i Vikings: 80 kamper, 1004 returer, 15,9 poeng, 2,8 poenggivende pasninger, 12,5 returer, 1,9 blokkerte skudd på like under 36 minutters spilletid per kamp.

Mario Woodson og Jeff Rogers