Det så ganske mørkt ut da Sarpsborg gikk opp i ledelsen etter snaue fem minutters spill. Harstad kom sterkt tilbake, og tok igjen initiativet i kampen.

Pepe Nevasalmi utlignet etter tolv minutter, og så fikk Christian Andreassen en meget god start på det nye oppholdet i moderklubben da han sendte Harstad i føringen etter 14.49.

Kampen mot Sarpsborg er sesongdebuten på hjemmebane i Harstad. Det står altså 2-1 til Harstad IBK etter første periode.

Oppdatert: Sarpsborg har igjen overtatt initiativet. Etter andre periode står det 4-5 til bortelaget. For Harstad var det Tuomo Mamminen og Toms Kirmuzs som scoret i andre periode. Sarpsborg gikk opp i ledelsen da det gjensto 26 sekunder av omgangen. Fortsatt jevnt og spennende i Harstadhallen.

Oppdatert: Tuomo Mamminens redusering til 5-6 med mindre enn to minutter igjen på klokka i tredje periode, holdt ikke for Harstad. Derfor endte årets første eliteseriekamp i et knepent tap.