Berzins pådro seg en kneskade etter sesongslutt i fjor da Harstad rykket ned fra eliteserien trass i en imponerende sluttspurt. Likevel signerte han ny kontrakt med Harstad, men ble værende hjemme i Latvia i høst da kneet fortsatt ikke var bra.

I neste uke er poengmaskinen tilbake i byen.

Tilbake i spill

– Kneet er ikke 100 prosent ennå, kanskje 90, men med litt muskelbygging skal det gå fint, sier Berzins.

Det betyr at han ikke spiller i helgens 2.-divisjonskamper mot BK 9000 og TSI. Han vil trolig spille seriekamp kommende onsdag, og deretter mot Bodø og Sørfold/Hamarøy tre-fire dager senere.

Berzins gikk på utlån fra Harstad til gammelklubben Kocenu Sporta Klubs, mest kjent som Rubene, i midten av oktober.

– Jeg har fått spilt litt her for å komme meg i form, sier han.

En annen tidligere Rubene-spiller, Kaspars Grundsteins, slutter seg til Harstad innen det nordnorske sluttspillet

Forsvarskjempe

Grundsteins er en høyreist back på hele 198 centimeter. Han har trappet ned, men gjør comeback for å hjelpe Harstad.

Berzins kjenner til innebandylagets ferskeste tilskudd fra Latvia.

– Han er lang med stor rekkevidde, og en habil forsvarsspiller. Han mangler fart, men er smart. Jeg tror han vil være til god hjelp for oss, sier Berzins.

Omtrent tilsvarende rapporter har sportslig leder Nicolai Christensen fått på nykommeren før han ble signert. Harstad Tidende erfarer at innebandyklubben hadde fjorårets forsvarsbauta Ali Pekkala som et førstevalg, men landet på Grundsteins da Pekkala ikke kunne vende tilbake.

– Vi prøvde oss også på en latvisk landslagsspiller, men han valgte en klubb i Estland. Han har likevel speidet for oss og kommet med innspill, blant annet på Grundsteins, sier Christensen.

– Vi har ikke sett han selv, men håper at han leverer til forventningene. En ekstra forsvarsspiller måtte vi ha inn før sluttspillet, sier han.

Grundsteins slutter seg til Harstad når laget drar på treningsleir til nettopp Latvia 21.-26. februar. Der skal laget forberede seg med kamper og treninger før sluttspillet i nord 16.-18. mars. Vinneren her får spille kvalifisering for opprykk til eliteserien.